Βενεζουέλα: Δακρυγόνα σε νέα διαδήλωση των «πεινασμένων»

11:35 3/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Oι δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας εκτόξευσαν δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών που φώναζαν « Πεινάμε, θέλουμε φαγητό» κοντά στο προεδρικό μέγαρο στο Καράκας.

Εκατοντάδες οργισμένοι πολίτες κατευθύνθηκαν προς το μέγαρο Μιραφλόρες στην πρωτεύουσα της χώρας όπου ήρθαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις της Εθνοφρουράς και την αστυνομία.

Ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο, είχε προγραμματίσει να εκφωνήσει ομιλία, απαντώντας στις ασφυκτικές πιέσεις για την ραγδαία επιδείνωση της

οικονομικής κρίσης που μαστίζει τα 30 εκατομμύρια των κατοίκων της χώρας με τα μεγαλύτερα πετρελαϊκά αποθέματα αλλά και τον μεγαλύτερο πληθωρισμό (180%) παγκοσμίως.

Η διαδήλωση ξεκίνησε από πολίτες που είχαν σχηματίσει ουρές έξω από καταστήματα στην περιοχή, είπαν αυτόπτες μάρτυρες, αφού κάποιοι από το πλήθος επιχείρησαν να κλέψουν τρόφιμα από ένα φορτηγό.
«Βρίσκομαι εδώ από τις 8 το πρωί. Δεν υπάρχουν πλέον τρόφιμα στα μαγαζιά και τα σούπερ μάρκετ» δήλωσε μια γυναίκα στο τηλεοπτικό δίκτυο Vivoplay που πρόσκειται στην αντιπολίτευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα