Βελτιώνονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Λαρισαίων

22:56 3/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύσκεψη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων, της ΕΠΣ Λάρισας και εκπροσώπων σωματείων της πόλης και των χωριών που ανήκουν στο δήμο πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα με σκοπό να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία με τις γηπεδικές τους εγκαταστάσεις.

Από πλευράς Δήμου παραβρέθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Σούλτης και Θάνος Αδαμόπουλος, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι για θέματα αθλητισμού Γιώργος Κωσταρόπουλος και Γιάννης Αλεξούλης.

Σύσσωμη παραβρέθηκε και η διοίκηση

της ΕΠΣ Λάρισας με επικεφαλής τον πρόεδρο της κ. Δημήτρη Μπουχλαριώτη ο οποίος στην ομιλία του στάθηκε στην πολύ καλή συνεργασία της ΕΠΣΛ με το Δήμο Λαρισαίων, τονίζοντας ότι η σημερινή σύσκεψη αποτελεί συνέχεια των συσκέψεων που έχουν πραγματοποιηθεί και με τους υπόλοιπους δήμους του νομού, ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα των σωματείων και από κοινού να αναζητηθούν λύσεις που θα συμβάλουν στην καλύτερη λειτουργία τους.

Στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης έκανε λόγο για πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των σωματείων και την ανάδειξη και προώθηση του αθλητισμού.

Αναφερόμενος στις δράσεις και στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την βελτίωση των γηπεδικών εγκαταστάσεων επεσήμανε πραγματοποιούνται και θα γίνουν οι εξής παρεμβάσεις:

Άμεσα θα υπάρχει ηλεκτροφωτισμός σε όλα τα δημοτικά γήπεδα. Έργο με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ που σήμερα μάλιστα βρέθηκε και ο ανάδοχος του. Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου θα καταστεί δυνατή η επέκταση του ωραρίου χρήσης των γηπέδου, που θα «λύσει τα χέρια» πολλών σωματείων.

Συντήρηση ή ανακατασκευή των αγωνιστικών χώρων στα γήπεδα, Θεσσαλικό, Κουκολίτσιος-Μουσιάρης, Γ. Μητσιμπόνας και Νεάπολης.

Θα τοποθετηθούν απινιδωτές σε 11 γήπεδα της πόλης. Παράλληλα κάλεσε τα σωματεία να λάβουν μέρος στην εκπαίδευση για να μπορούν να τους χρησιμοποιούν, γιατί όπως τόνισε χαρακτηριστικά «δεν πρέπει να ακούμε, έπεσε κάτω ο άνθρωπος και πέθανε».

Σύντομα θα προκηρυχθούν έργα άρδευσης και ηλεκτροφωτισμού στα γήπεδα Ανθούπολης, Κουτσοχέρου, Αμυγδαλέας, Ραχούλας, Γιάννουλης και Φαλάνης, ενώ ήδη έχουν ολοκληρωθεί τα ανάλογα έργα στο γήπεδο του Ελευθεραί.

Θα γίνει μελέτη με σκοπό να μονιμοποιηθούν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα που υπάρχουν στα γήπεδα για να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα με την αδειοδότηση.

.Θα γίνει επίσης μία μεγάλη μελέτη για έργα συντήρησης και αποκατάστασης στους χώρους υγιεινής και αποδυτηρίων όλων των δημοτικών γηπέδων.

Αναφορά έγινε από τον κ. Καλογιάννη και στο γήπεδο της ΕΠΣ Λάρισας τονίζοντας ότι «δεν θα κάνουμε ότι έγινε στο παρελθόν. Το γήπεδο αυτό δεν θα το παραπέμψουμε στις Καλένδες. Βρισκόμαστε ήδη στην αναζήτηση του κατάλληλου χώρου και ελπίζουμε να τον βρούμε σύντομα για να σας καλέσουμε να συζητήσουμε».

Στη συνέχεια το λόγο πήραν και οι σύμβουλοι του Δήμου Λαρισαίων για θέματα αθλητισμού, Γιώργος Κωσταρόπουλος και Γιάννης Αλεξούλης που έθεσαν τον εαυτό τους στη διάθεση των σωματείων για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζουν.

Ακολούθησε η τοποθέτηση των εκπροσώπων των σωματείων που επεσήμαναν τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν.

Όλα αυτά κατεγράφησαν από την πλευρά του Δήμου για να κινηθούν οι διαδικασίες επίλυσης των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν τα 38 ποδοσφαιρικά σωματεία του Δήμου Λαρισαίων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα