Βέμπερ:Η Τουρκία δεν θα γίνει μέλος της ΕΕ -Δεν θα εκβιαστούμε από τον Ερντογάν

15:26 26/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Τουρκία δεν θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε σε συνέντευξή του στην Neue Osnabrücker Zeitung του Σαββάτου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Απαντώντας στις απειλές του Ερντογάν ότι θα ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη ο Βαυαρός χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός, υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψουμε να εκβιαστούμε. Το βέβαιον είναι ότι αν παραστεί ανάγκη είμαστε σε θέση να αντιδράσουμε και ανεξάρτητα από την τουρκική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ εξέφρασε, επίσης, την επιθυμία να

ακολουθήσουν τα κράτη μέλη της Ε.Ε. την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου και να παγώσουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα, είπε χαρακτηριστικά. Τάχθηκε ωστόσο κατά του ακτιβισμού σε σχέση με τις οικονομικές κυρώσεις.

Τάσσομαι, είπε, αυτή τη στιγμή κατά της διακοπής της οικονομικής βοήθειας και της επιβολής κυρώσεων και εξήγησε ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας δεν πρέπει να κλείσουν, διότι οι δημοκρατικές δυνάμεις της Τουρκίας εξακολουθούν να χρειάζονται την υποστήριξη της Ευρώπης.

Σημαντικότερες είναι κατά τον Μάνφρεντ Βέμπερ οι συμφωνίες με την Άγκυρα για πρακτικά βήματα σε θέματα όπως είναι η οικονομία, ο πολιτισμός και η ανταλλαγή φοιτητών. Αυτά θα είχαν νόημα από τη δική μας σκοπιά αντί της ένταξης στην Ε.Ε., είπε στη γερμανική εφημερίδα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του βαυαρικού Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU,) Χορστ Ζέεχοφερ, σε συνέντευξη του στην Passauer Neue Presse, επεσήμανε ότι δεν θα επιτραπεί στην Τουρκία να εκβιάζει. Η Ευρώπη θα πρέπει να υπεραμυνθεί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

Πρόσθεσε δε, ότι η Γερμανία θα προστατεύσει καλύτερα τα σύνορά της σε περίπτωση που ο Ερντογάν πραγματοποιήσει τις απειλές του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα