Βασίλης Γκαγκάτσης: «Σαν πατέρας μου ο Πέτρος Θεοδωρίδης»

01:49 5/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 από τη μέρα που ο Πέτρος Θεοδωρίδης έφυγε από τη ζωή κι ένας από τους πιο στενούς του φίλους, ο Βασίλης Γκαγκάτσης μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και νυν Διευθύνων Σύμβουλος της Σούπερ Λιγκ μίλησε για πρώτη φορά για τον «πατέρα», τον φίλο, τον «δάσκαλο», τον συνεργάτη, τον άνθρωπου που τον στήριξε στα πρώτα του βήματα στον Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο παράγοντας που συνέδεσε το όνομα του με την μεγαλύτερη επιτυχία του Ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνηση του τονίζοντας ότι ο θάνατος του Πέτρου Θεοδωρίδη τον είχε συγκλονίσει.

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης είπε στην ΕΡΤ Σερρών:

«Ο Πέτρος ήταν ένας από τους πολύ στενούς μου φίλους, τον αγαπούσα ιδιαίτερα, με αγαπούσε ιδιαίτερα, είχαμε μια οικογενειακή σχέση και ήταν πολύ δυσβάσταχτο και για μένα και για τους ανθρώπους που τον γνώριζαν. Ήταν ένας άνθρωπος πραγματικά με πολύ καλή ψυχή, ζούσε για το ποδόσφαιρο, δεν ζούσε από το ποδόσφαιρο, έχασε πάρα πολλά χρήματα στο ποδόσφαιρο αλλά δυστυχώς η μοίρα θέλησε να τον πάρει από κοντά μας»

Ερ: Ο κ. Αντωνιάδης μας είπε ότι για σας ήταν δάσκαλος ο Πέτρος Θεοδωρίδης. Είναι αλήθεια αυτό;

Β.Γ. «Έτσι ακριβώς είναι. Ο Πέτρος μου στάθηκε από τα πρώτα βήματα μου στο ποδόσφαιρο από την Ε.Π.Σ. Μακεδονίας, στη συνέχεια στην ΕΠΟ ως απλός σύμβουλος και είχαμε μια ιδιαίτερη σχέση. Τον άκουγα, πραγματικά είχε μια σοφία μέσα του για το ποδόσφαιρο, ήταν ένας άνθρωπος πολύ ορθολογιστικός σε ότι έκανε, θα πω ότι αγαπούσε ιδιαίτερα τον Ηρακλή, όπως επίσης αγαπούσε ιδιαίτερα και τον Πανσερραϊκό. Ήταν οι δυο μεγάλες του αγάπες, αν και πικράθηκε με τον τρόπο με τον οποίο έφυγε από τον Ηρακλή. Θα πω ότι τον είχε πάντοτε στην καρδιά του τον Ηρακλή αλλά αγαπούσε ιδιαίτερα και τη δεύτερη ομάδα του τον Πανσερραϊκό. Πραγματικά στις πολλές συζητήσεις που κάναμε μου ανέφερε και τις δύο ομάδες σαν να ήταν δυο παιδιά του. Όπως το λέω είναι. Εγώ δεν έχω μιλήσει καθόλου για αυτό το ατυχές συμβάν που χάσαμε νωρίτερα τον Πέτρο, είναι η πρώτη φορά που μιλάω και ίσως είμαι και συγκινημένος που τα λέω για τον Πέτρο. Είναι υποκειμενική η θέση μου, δεν μπορώ να είμαι πολύ αντικειμενικός γιατί τον αγαπούσα και με αγαπούσε ιδιαίτερα, σας λέω είχαμε ιδιαίτερα στενές σχέσεις. Τα πρώτα δέκα χρόνια που έφυγα από τη Θεσσαλονίκη, ανέβαινα κάθε 15 ημέρες στη Θεσσαλονίκη και ο πρώτος άνθρωπος που έβλεπα ήταν ο Πέτρος. Ήταν ένας άνθρωπος με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, με ιδιαίτερα γνωρίσματα, χαρίσματα θα έλεγα, δεν βαρυγκωμούσε ποτέ, ήταν πικραμένος μόνο για το γεγονός ότι έφυγε από τον Ηρακλή με τον τρόπο που έφυγε»

-Για την προσφορά του Πέτρου Θεοδωρίδη στο Ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Πρόεδρος στον Ηρακλή, πρόεδρος στον Πανσερραϊκό, πρόεδρος στην ΕΠΑΕ, η προσφορά του είναι ανεκτίμητη κατά την άποψη μου δηλαδή θεωρώ ότι είναι πολύ μικρά τα λόγια με τα οποία μπορεί κανείς να περιγράψει το μεγαλείο της ψυχής που είχε για το ποδόσφαιρο. Γιατί σας είπα, ζούσε για το ποδόσφαιρο, δεν ζούσε από το ποδόσφαιρο. Ήταν ένας άνθρωπος που έχασε πάρα πολλά χρήματα στο ποδόσφαιρο αλλά δεν βαρυγκωμούσε για αυτό. Το αγαπούσε ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο και αγαπούσε αυτό που έκανε και με τον τρόπο που το έκανε».

-Για την φιέστα ανόδου το 2008:

«Είχα έρθει κι είχα δώσει το κύπελλο τότε γιατί με παρακάλεσε να το κάνω παρά το γεγονός ότι δεν ήταν της αρμοδιότητος μου, είχα έρθει και είχα δώσει το κύπελλο του πρωταθλητή στον Πανσερραϊκό. Ήταν πραγματικά ένας άνθρωπος που δεν μπορεί κανείς να πει το παραμικρό κακό, θα μου πείτε δεν είναι όλα όμορφα αγγελικά πλασμένα αλλά σας είπα ότι εγώ δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Είχα μια ιδιαίτερη σχέση με τον Πέτρο και πραγματικά με συγκλόνισε ο θάνατος του τότε».

-Για το αν λείπουν παράγοντες σαν τον Πέτρο Θεοδωρίδη:

«Δυστυχώς λείπουν. Λείπουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν ντομπροσύνη, την ευθύτητα και αυτό που ο Πέτρος Θεοδωρίδης αντιπροσώπευε. Θα έλεγα ότι ο Πέτρος Θεοδωρίδης ήταν μια ιδιαίτερη περίπτωση κι εμένα προσωπικά μου λείπει πάρα πολύ. Μου λείπουνε τα καλαμπούρια που κάναμε, μου λείπουν οι συμβουλές του. Τα πειράγματα που κάναμε ο ένας τον άλλον για το ποδόσφαιρο. Τον έλεγα φόρεσε τη φόρμα να καθίσεις στον πάγκο».

-Για το αν το ποδόσφαιρο του έδωσε αυτά που δικαιούνταν:

«Όχι, κατά την άποψη μου. Ο Πέτρος ήθελε να πάρει ένα τίτλο όχι από τη Β εθνική αλλά στην Α εθνική. Έναν τίτλο, ένα κύπελλο αλλά δεν βαρυγκώμησε για αυτό ποτέ. Ήξερε που πατούσε, ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος είχε συναίσθηση που ήταν. Δεν νομίζω ότι πήρε από το ποδόσφαιρο αυτά που δικαιούται να πάρει».

-Για το αν πρέπει να τιμηθεί:

«Θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνει αλλά δεν θέλω εγώ να υποδείξω, ο Πέτρος Θεοδωρίδης ήταν μια ιδιαίτερη περίπτωση και θα πρέπει να μείνει η μνήμη του ζωντανή γιατί μας έδωσε πάρα πολλά. Έδωσε πάρα πολλά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και θεωρώ ότι αυτό που κάνατε σήμερα είναι μια εξαιρετική τιμή την οποία θα πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλοι με τον τρόπο που λέτε».

-Για το φιλανθρωπικό του έργο που ελάχιστοι το γνώριζαν:

«Δεν το ξέρει κανείς. Επειδή είχα τη δυνατότητα να είμαι πολύ κοντά του και δεν ήθελε ποτέ να μαθευτεί. Δεν ήθελε ποτέ να μάθουνε τι έκανε από απόψεως φιλανθρωπιών. Δεν ήθελε τη δημοσιότητα σε αυτό το κομμάτι γιατί κακά τα ψέματα όταν κάνεις κάτι τέτοιο, το κάνεις γιατί το πιστεύεις, γιατί το θέλεις, γιατί το αγαπάς και βεβαίως δεν το κάνεις για να δρέψεις κάποιες δάφνες. Για αυτό και ο Πέτρος δεν ήθελε να μαθευτεί. Δεν ήθελε να το μάθει ο υπόλοιπος κόσμος»

-Για το ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ που κέρδισε το Ευρωπαϊκό τον συμβουλευόταν:

«Πως θα μπορούσε αλλιώς δηλαδή; Ο Πέτρος ήταν για μένα… Εγώ τον πατέρα μου τον έχασα 6,5 χρονών, για μένα μου στάθηκε ως δεύτερος πατέρας σε όλα τα βήματα της ζωής μου. Σας είπα είναι υποκειμενική άποψη. Δεν μπορώ να εκφράσω μια αντικειμενική άποψη ίσως γιατί η σχέση μας ήταν τέτοια που δεν μου δίνει τη δυνατότητα να σκέφτομαι διαφορετικά. Ναι, τον συμβουλευόμουν γιατί η σοφία του, η εμπειρία του, όλη η ζωή του κινούνταν γύρω από το ποδόσφαιρο. Πως θα μπορούσε ένας άνθρωπος να μην τον συμβουλευτεί έστω αν κι αυτός ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ κάποτε».

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα