Βάρος στην ανακύκλωση

10:18 26/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά τους μπλε κώδωνες ανακύκλωσης γυαλιού που εγκαθίστανται σταδιακά στην πόλη του Ηρακλείου, σειρά θα πάρουν το επόμενο διάστημα, 350 κίτρινοι κάδοι χαρτιού.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στη διάρκεια εκπαιδευτικής ημερίδας για θέματα ανακύκλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Λότζια, στόχος είναι η ενίσχυση αυτής της προσπάθειας, ενώ, σε περίπου, ένα χρόνο από σήμερα θα λειτουργούν τα πρώτα τρία πράσινα σημεία στο Ηράκλειο.
Το

παρών στην ημερίδα που οργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης, η ΚΕΔΕ και το δίκτυο ΦΟΔΣΑ, έδωσαν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, Γιώργος Πατούλης, βουλευτές, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης, δήμαρχοι του νομού, στελέχη κομμάτων, της αυτοδιοίκησης και εργαζόμενοι στην καθαριότητα.
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, στην αρχική του τοποθέτηση μίλησε για τη σημασία που δίνει ο Δήμος στην ανακύκλωση και σε θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων σημειώνοντας: «επιδιώκουμε να δούμε τα απορρίμματα από άλλη σκοπιά, σαν ευκαιρία ανάπτυξης, σαν θέσεις εργασίας, ακόμα και σαν αποθήκη ενέργειας.
Ενισχύουμε την ανακύκλωση, διευρύνοντας τη διαλογή περισσότερων ρευμάτων ανακυκλώσιμων με την εγκατάσταση μπλε κάδων γυαλιού και προσεχώς 350 νέων κίτρινων κάδων χαρτιού. Επίσης, σε ένα χρόνο περίπου από σήμερα θα λειτουργούν τα τρία πρώτα Πράσινα Σημεία στο Ηράκλειο».
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αφού αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων σχετικά με την ανακύκλωση, συνεχάρη τον Δήμο Ηρακλείου, διότι όπως τόνισε χαρακτηριστικά , παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες της περιόδου που διανύουμε, κάνει πολύ καλή δουλειά, τα αποτελέσματα της οποίας είναι εμφανή.

Keywords
Τυχαία Θέματα