Χίος: Μεγάλη φωτιά από τα μεσάνυχτα στη Σιδηρούντα

09:07 26/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά στη βορειοδυτική Χίο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης κοντά στο χωριό Κατάβαση και λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων εξαπλώθηκε γρήγορα.

Το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς στις 5.00 περίπου το πρωί πέρασε από το χωριό Σιδηρούντα, προκαλώντας ζημιές σε 2-3 σπίτια περιμετρικά του χωριού και συνεχίζει προς τα νότια, κοντά στην περιοχή Μετόχι.

Να σημειωθεί ότι στην παραθαλάσσια περιοχή Μάναγρος, όπου βρίσκεται βορειότερα από το σημείο που προκλήθηκε η πυρκαγιά, εκκενώθηκε για προληπτικούς

λόγους κατασκήνωση με παιδιά με αναπηρία (που διοργανώνει ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία) τα οποία και μεταφέρθηκαν άμεσα στο Σχολείο του χωριού Βολισσού όπου και βρίσκονται ασφαλή.

Σοβαρά τραυματίστηκε 64χρονη γυναίκα στο χωριό Σιδηρούντα της Χίου από τη φωτιά που περί τις 5.00 το πρωί πέρασε μέσα από το χωριό, η γυναίκια έπαθε σοβαρά εγκαύματα της τάξης του 70% και μεταφέρθηκε επειγόντως στο Νοσοκομείο της Χίου.

Άμεσα αναμένεται να μεταφερθεί σε νοσοκομείο των Αθηνών αφού η κατάσταση της υγείας της κρίνεται κρίσιμη.

Με ελαφριά εγκαύματα (10%) νοσηλεύεται επίσης στη Χειρουργική κλινική του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου μια άλλη γυναίκα , ενώ για την παροχή πρώτων βοηθειών μεταφέρθηκαν τουλάχιστον 3 άτομα που έπαθαν ελαφριά εγκαύματα στην προσπάθεια τους να σβήσουν τη φωτιά.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, όπου σε συνεργασία με τις εθελοντικές ομάδες του νησιού προσπαθούν για την κατάσβεσή της.

Λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων, του πευκοδάσους αλλά και της θαμνώδους άγριας βλάστησης (αστιφίδες) η φωτιά έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα ενώ έχουν δημιουργηθεί πολλά μέτωπα.

Να σημειωθεί ότι τμήμα της περιοχής αυτής είχε καταστραφεί και στη μεγάλη φωτιά του 2012.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα