Β. Βαγιωνάκη: Συναντήσεις με Αποστόλου και Δέδε, για ζητήματα του Νομού Χανίων

21:07 28/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συναντήσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και στο Υπουργείο Υποδομών πραγματοποίησε η βουλευτής Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη, θέτοντας ζητήματα του νομού.

Συνάντηση με Αποστόλου

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου επισκέφτηκε για μια ακόμη φορά η Βουλευτής Χανίων κα Β. Βαγιωνάκη στο Υπουργείο, την προηγούμενη Παρασκευή, προκειμένου να του θέσει μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τον νομό.
Στη διάρκεια της συνάντησής της με τον κ. Αποστόλου, η κα Βαγιωνάκη

επεσήμανε ξανά την ανάγκη να αρθούν τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια για την ενίσχυση λειτουργίας του «Σφαγίου Χανίων ΑΕ», υπογράμμισε την υποχρέωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την προστασία και ανάδειξη της γεωργικής βιοποικιλότητας και τη διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην ανάγκη ανάδειξης και διασύνδεσης των τραπεζών γενετικού υλικού (μεταξύ αυτών και του ΜΑΙΧ), παρουσίασε την κατάσταση των λιμνοδεξαμενών στο νομό ζητώντας τη λειτουργία μικρών λιμνοδεξαμενών, αλλά και των ήδη υπάρχοντών για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, μίλησε για τις δυνατότητες των υποτροπικών φυτών και ιδιαίτερα του αβοκάντο και τέλος υπερθεμάτισε σχετικά με την ανάγκη για ενημέρωση του αγροτικού κόσμου στο νομό.

Ο κ. Αποστόλου δεσμεύτηκε να εξετάσει προσωπικά το αμέσως επόμενο διάστημα το θέμα του Σφαγείου, αναγνώρισε τη δουλειά που γίνεται στα Χανιά στον αγροτικό τομέα, αλλά ταυτόχρονα και το κενό ενημέρωσης και επιβεβαίωσε την επιθυμία του να ενισχυθεί η παρουσία του Υπουργείου στο νομό σε όλα τα επίπεδα.

Ραντεβού Βαγιωνάκη με Δέδε στο Υπ. Υποδομών

Σημαντικά έργα και προτεραιότητες του Νομού Χανίων βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης της κ. Βαγιωνάκη με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Δέδε στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Σε πρώτη προτεραιότητα, όπως τόνισε η κα Βαγιωνάκη, παραμένει πάντα η έγκαιρη ολοκλήρωση όλων των λεπτομερειών για την εκκίνηση της κατασκευής του ΒΟΑΚ, ωστόσο η συζήτηση επικεντρώθηκε σε μια σειρά από έργα υποδομής, αλλά και στην προώθηση έργων αναπτυξιακού χαρακτήρα για την περιοχή (έργα διαχείρισης υδάτων, έργα οδικής ασφάλειας και επί μέρους βελτιώσεων του οδικού δικτύου, άμεση ένταξη στον προγραμματισμό του δρόμου Χανίων – Σφακίων, χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων κα).

Η βουλευτής και η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών συζήτησαν τα χρονοδιαγράμματα με τα οποία θα προχωρήσουν τα παραπάνω έργα, δεσμεύτηκαν για διαρκή επικοινωνία μέχρι την οριστική διευθέτηση τους, ενώ ο κ. Δέδες έδωσε διαβεβαιώσεις στην κα Βαγιωνάκη, τόσο για την άμεση χρηματοδότηση σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων, όσο και για την διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων σχετικά με την ένταξη του δρόμου Σφακίων – Χανίων. Τέλος, διαβεβαίωσε την κα Βαγιωνάκη πως για τον ΒΟΑΚ υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα, στόχοι και επιδιώξεις σε τεχνικό, νομικό και χρηματοοικονομικό επίπεδο και ότι το έργο θα προχωρήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα