Βόλος: Δολοφονημένος από χθες βράδυ ο επιχειρηματίας

19:52 28/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Από χθες το βράδυ βρισκόταν δολοφονημένος μέσα στο σπίτι του, στον Αλμυρό, ο 64χρονος επιχειρηματίας, Αριστείδης Κολοβός, τον οποίο βρήκε νεκρό σήμερα, μέσα σε λίμνη αίματος, ο γιος του.

Η αστυνομία έφθασε γρήγορα στα ίχνη του δράστη, ο οποίος είναι ένας 36χρονος με καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν και ελληνική υπηκοότητα, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και την απέδωσε σε οικονομικές διαφορές που είχε με το θύμα, στην επιχείρηση του οποίου, είχε εργαστεί παλιότερα.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε στις αστυνομικές Αρχές, πριν από 1,5 χρόνο, εργάστηκε για 6 περίπου μήνες,

στην επιχείρηση κατασκευής μεταλλικών τρέιλερ, κοτσαδόρων και μπαγαζιερών του επιχειρηματία, αλλά δεν πληρωνόταν όπως θα έπρεπε, ενώ ήταν ανασφάλιστος και όταν ζήτησε να ασφαλιστεί, τον έδιωξαν από τη δουλειά.

Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση του θύματος, ο δράστης του κατάφερε πάνω από 10 μαχαιριές στη θωρακική και κοιλιακή χώρα με ένα μαχαίρι πράσινου χρώματος και με μήκος λεπίδας 12 εκατοστών.

Αμέσως μετά την διάπραξη του εγκλήματος προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του, σκηνοθετώντας ληστεία και ακολούθως, πήρε έκλεψε το αυτκίνητο του 64χρονου και βγήκε στην ΠΑΘΕ με κατεύθυνση προς τη Λάρισα. Για κακή του τύχη ωστόσο, λίγο πριν τον κόμβο Αερινού, το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και ο ίδιος τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι και στο πόδι. Ζήτησε μάλιστα, τη βοήθεια ενός οδηγού διερχόμενου φορτηγού για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο. Εκείνος αρνήθηκε μεν, ωστόσο προθυμοποιήθηκε να τηλεφωνήσει στο ΕΚΑΒ και στην Αστυνομία, αλλά για ευνόητους λόγους ο δράστης δεν δέχθηκε.Τελικά, ένα άλλο αυτοκίνητο τον μετέφερε στο Βελεστίνο και από εκεί πήγε μόνος του στον Πλάτανο Αλμυρού, όπου είναι το σπίτι του.

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ξεκίνησε από χθες βράδυ, όταν αστυνομικοί της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων πήγαν στο σημείο όπου είχε εκτραπεί το αυτοκίνητο του άτυχου 64χρονου και δεν εντόπισαν τον οδηγό. Από τον αριθμό κυκλοφορίας διαπίστωσαν ότι ιδιοκτήτης ήταν ο Αριστείδης Κολοβός και ενημέρωσαν σχετικά τον γιο του, ο οποίος πήγε σήμερα στο σπίτι του πατέρα του και τον βρήκε νεκρό.

Στο μεταξύ η Αστυνομία εντόπισε τον οδηγό του φορτηγού που σταμάτησε για να βοηθήσει τον 36χρονο και οδηγήθηκε στα ίχνη του δράστη, βάσει της περιγραφής και των υπολοίπων στοιχείων που τους έδωσε.

Ο δράστης ομολόγησε αμέσως το έγκλημα και αύριο (Πέμπτη) αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Η κηδεία του Αριστείδη Κολοβού θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Αλμυρού.
Keywords
Τυχαία Θέματα