Β. Κοέντας: «Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τους άλλους Ευρωπαίους»

15:49 24/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες που ανέδειξε το Σερραϊκό ποδόσφαιρο.

Ο Βαγγέλης Κοέντας, με καταγωγή από το Βαλτοτόπι Σερρών, αγωνίστηκε τη δεκαετία του ενενήντα στα γήπεδα της Α εθνικής με τον Άρη και τον Απόλλωνα ενώ τα τελευταία χρόνια ζει στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας και είναι προπονητής τερματοφυλάκων σε ομάδα Β εθνικής (ένα από τα δικά του «παιδιά» είναι πλέον στην πρώτη ομάδα της Αϊντχόβεν). Ο Βαγγέλης Κοέντας μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για όλους και για όλα.

Ο

Βαγγέλης Κοέντας μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για:

-Για τις δυνατότητες του Έλληνα ποδοσφαιριστή:

«Ως Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από καμία Ευρωπαϊκή ομάδα, το μόνο που μας λείπει είναι η οργάνωση, η αξιοκρατία και οι συνθήκες δουλειάς. Εδώ στην Ολλανδία βλέπω τη διαφορά στις συνθήκες δουλειάς, στην αξιοκρατία, πιστεύω στην Ελλάδα δεν υπάρχει αξιοκρατία, και στο ότι όταν λένε «ναι» εννοούνε «ναι» κι όταν λένε «όχι» εννοούνε «όχι». Αυτή είναι η διαφορά. Κατά τα άλλα δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τους Ολλανδούς, από τους  Γερμανούς, από καμία Ευρωπαϊκή ομάδα».

-Για τον αν γυρνούσε το χρόνο πίσω και επέλεγε να ξεκινήσει την καριέρα του από το εξωτερικό:  

«Βέβαια, θα το έλεγα αυτό, τώρα που βλέπω τη διαφορά, πιστεύω ότι αν τα ποδοσφαιρικά μου βήματα τα έκανα στην Ολλανδία θα είχα τελείως διαφορετική εξέλιξη».

-Για την παράδοση που έχει το Βαλτοτόπι Σερρών να βγάζει καλούς τερματοφύλακες και τον πρώτο του προπονητή Σταύρο Γκατζηλάκη:

«Ο μεγάλος μου δάσκαλος. Τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανα στο χωριό μου. Με βοήθησε πάρα πολύ ο Σταύρος. Βέβαια κι άλλοι προπονητές με βοηθήσανε αλλά ο Σταύρος ήταν από αυτούς που ήξερε πολύ καλά τη θέση του τερματοφύλακα και ήταν γνωστός στο χώρο. Από το χωριό βγήκαν πολύ καλοί τερματοφύλακες που ήταν και πολύ καλά παιδιά».

-Για τον Πανσερραϊκό:

«Είναι κρίμα για το Σερραϊκό ποδόσφαιρο και για έναν τόσο μεγάλο Νομό που είναι «ποδοσφαιρομάνα» που ο Πανσερραϊκός είναι σε τόσο χαμηλή κατηγορία. Με στεναχωρεί αυτό. Για μένα ο Πανσερραϊκός πρέπει να είναι στην Α εθνική γιατί εκεί ανήκει. Μιλάω καθημερινά με τον αδελφό μου (ο Χρήστος Κοέντας είναι υπεύθυνος ασφαλείας στον Πανσερραϊκό) και τον Άρη Καραμπέτσιο (προπονητής τερματοφυλάκων στους «κόκκινους») και μαθαίνω ότι στον Πανσερραϊκό φέτος γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά. Επίσης γνωρίζω πολύ καλά τον προπονητή Άγγελο Διγκόζη, ο οποίος είναι καταξιωμένος στο χώρου του Ελληνικού ποδοσφαίρου και γνωρίζει το αντικείμενο και είναι και καλός χαρακτήρας».

-Γιατί δεν έπαιξε ο ίδιος στον Πανσερραϊκό:

«Προτίμησα από την Α.Ε. Χρυσού να πάω στη Νιγρίτα γιατί τότε ο Πανσερραϊκός είχε πολύ μεγάλους και καλούς τερματοφύλακες και θεώρησα ότι δεν θα έπαιζα. Για μένα προσωπικά ο τερματοφύλακας πρέπει να έχει παιχνίδια, να έχει εμπειρίες».

Για το τι συμβουλεύει τα νέα παιδιά που θέλουν να γίνουν τερματοφύλακες:

«Σκληρή δουλειά και να ακούνε τους προπονητές τους»

Ο Βαγγέλης Κοέντας μίλησε για το παιχνίδι του Άρη με την Κατοβίτσε όταν και κλήθηκε να αγωνιστεί στη διαδικασία των πέναλτι αλλά και για το «λουκέτο» που μπήκε στο ποδόσφαιρο της Ολλανδίας λόγω κορονοϊού.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Βαγγέλη Κοέντα από την Ολλανδία στην ΕΡΤ Σερρών:

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα