Β. Κικίλιας: Κάνενας συμβιβασμός για τη δημόσια υγεία καθώς θα υποδεχόμαστε τους τουρίστες

18:37 19/5/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος μέχρο χτες ήταν στα 2.040 επιβεβαιωμένα κρούσματα την μέρα ανέφερε ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης των ιατρικών συντακτών, προσθέτοντας ότι η διάμεση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών είναι τα 39 έτη πέφτοντας για πρώτη φορά κάτω από τα 40 έτη. “Είναι εμφανές πως μετακυλίεται σιγά- σιγά σε νεότερες ηλικίες ο μέσος όρος και η μετάδοση της νόσου”. Ακόμα ο κ. Κικίλιας έκανε γνωστό ότι ο δείκτης θετικότητας υποχωρεί  σταθερά κάτω από το 4% και την τελευταία εβδομάδα 

είναι στο 3,8 ενώ τα ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα ανέρχονται σε 21.136.

Περισσότερα κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους εμφανίζονται στις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Αττικής, Θεσσαλίας και Νοτίου Αιγαίο ενώ αύξηση κροσμάτων υπάρχει σε Βόρειο Αιγαίο, Ιόνια Νησιά, Κρήτη και Ηλεία.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι έγιναν 4.554.868 εμβολιασμοί κι ότι πλέον κλείνουν δυο βδομάδες με πάνω από 103.000 εμβολιασμούς τη μέρα ενώ προβλέπεται κορύφωση τον Ιούνιο. Σήμερα θα ξεπεράσουμε -όπως είπε- τους 4.615.000 εμβολιασμούς, ενώ 1,7 εκατ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Την Παρασκευή, προσέθεσε ο υπουργός, θα φτάσουμε τους 3 εκατ. πολίτες που θα έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση.

Τέλος ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε τη σημασία της επιχείρησης Γαλάζια Ελευθερία για τον εμβολιασμό των νησιών ενώ σημείωσε ότι δεν θα γίνει κάνενας συμβιβασμός για τη δημόσια υγεία καθώς θα υποδεχόμαστε τους τουρίστες ενώ έκανε λόγο για  ενίσχυση των δομών στα νησιά με περισσότερους υγειονομικούς, πολλαπλάσιες δυνατότητες testing και διακομιδών αν χρειαστούν

www.ertnews.gr



Το άρθρο Β. Κικίλιας: Κάνενας συμβιβασμός για τη δημόσια υγεία καθώς θα υποδεχόμαστε τους τουρίστες εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κικίλιας, Κάνενας,kikilias, kanenas