Οργανωμένο έγκλημα: Φάκελο με «ονόματα & διευθύνσεις» παρέδωσε ο Χρυσοχοΐδης στον εισαγγελέα — Η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

16:18 19/5/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Πέτρο Τζεφέρη, συναντήθηκαν σήμερα με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα. Κατά τη συνάντηση, ο υπουργός παρέδωσε φάκελο με υπόμνημα της αστυνομίας καθώς και στοιχεία για τη διαχρονική εξέλιξη και διάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης -σύμφωνα με πληροφορίες- ζήτησε να αναλάβει η εισαγγελία του Αρείου Πάγου πρωτοβουλίες

για την ενίσχυση της συνεργασίας δικαστικών και αστυνομικών αρχών, με στόχο τη διευκόλυνση του έργου των αστυνομικών αρχών.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δόθηκαν στον κ. Πλιώτα συγκεκριμένα αναλυτικά στοιχεία για το οργανωμένο έγκλημα, ονόματα και διευθύνσεις, όπως λένε χαρακτηριστικά, ώστε να ξεκινήσει συστηματική έρευνα και σε δικαστικό επίπεδο.

Πρόκειται για εγκληματικές οργανώσεις που σχετίζονται με τη μαφία της νύχτας, με συμβόλαια θανάτου, δολοφονίες, εκβιασμούς, ναρκωτικά, ξέπλυμα βρωμικου χρήματος και άλλα σοβαρά αδικήματα.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αντί για επικοινωνιακές προσπάθειες μετατόπισης των ευθυνών, να πατάξουν το οργανωμένο έγκλημα

Επίθεση σε υψηλούς τόνους εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή τα θέματα της ασφάλειας, τονίζοντας ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη που μαζί με τον κ. Μητσοτάκη υπόσχονταν ασφάλεια για να γενικεύσουν τελικά, δύο χρόνια μετά, το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών» και προσθέτει:

«Οφείλουν λοιπόν, αντί για επικοινωνιακές προσπάθειες μετατόπισης των ευθυνών της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, τις οποίες πλέον παραδέχονται και στελέχη της ΝΔ, να πατάξουν το οργανωμένο έγκλημα και τη βαριά εγκληματικότητα που οργιάζει ανεξέλεγκτη, με καθημερινές ένοπλες ληστείες, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών και μαφιόζικες ενέδρες θανάτου».

Η ανακοίνωση καταλήγει «η Δικαιοσύνη θα επιτελέσει το έργο της, εάν η κυβέρνηση αποφασίσει επιτέλους να ασχοληθεί με την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και τη σύλληψη των εγκληματιών, ώστε να βρεθούν αντιμέτωποι με τις ευθύνες των πράξεών τους».​

Πηγή: ΕΡΤ — Ρεπορτάζ Νίκος Κουντούρης / Γιάννης Φασουλάς

www.ertnews.gr



Το άρθρο Οργανωμένο έγκλημα: Φάκελο με «ονόματα & διευθύνσεις» παρέδωσε ο Χρυσοχοΐδης στον εισαγγελέα — Η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα