Β. Αλεβιζόπουλος: Η ΟΣΥΠΑ θα καταθέσει μήνυση στον Άρειο Πάγο κατά της σύμβασης, για τα 14 αεροδρόμια

13:58 15/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μήνυση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα καταθέσει ο Ομοσπονδία Συλλόγων υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κατά της σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου με την κοινοπραξία Fraport – Slentel για την πώληση των ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων τα επόμενα 24ωρα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΣΥΠΑ, Βασίλη Αλεβιζόπουλο, ο οποίος μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Κέρκυρας, δεν ισχύει ότι το τίμημα της πρώτης δόσης θα ανέλθει στα 1,25 δισ. ευρώ αλλά στην πραγματικότητα θα κυμανθεί

περίπου στα 600 εκατομμύρια λόγω σκανδαλώδους μεταφοράς στο απώτερο μέλλον της αποπληρωμής του ΦΠΑ και άλλων λογιστικών ρυθμίσεων, ενώ παράλληλα η Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψει κοινοτικές χρηματοδοτήσεις για τον εκσυγχρονισμό των αεροδρομίων των Χανίων, της Χϊου και της Θεσσαλονίκης λόγω της ιδιωτικοποίησής τους. Παράλληλα, ο κ. Αλεβιζόπουλος έφερε στη δημοσιότητα και την υπόθεση της πτώχευσης της εταιρίας που συνεταιρίστηκε με τη Fraport για τη δημιουργία της κοινοιπραξίας που αγοράζει τα ελληνικά αεροδρόμια, εκφράζοντας τη απορία πως μία πτωχευμένη off shore εταιρία μπορεί να προχωρά σε τέτοια κίνηση, κάτι που θα συμπεριληθφεί στην αναφορά προς τον Εισαγγελέα.
Ο κ. Αλεβιζόπουλος εκτίμησε πως δεν θα ισχύσει ούτε η νέα ημερομηνία ανάληψης των αεροδρομίων από τη Fraport, στις 15 Μαρτίου, για μία σειρά από λόγους, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή την ώρα διεξάγεται στην Αθήνα το τριήμερο πανελλαδικό συνέδριο της ΟΣΥΠΑ στο οποίο αναμένεται να παραστεί αργότερα και ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και στο οποίο αναμένεται να ερωτηθεί για όλα αυτά τα ζητήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα