Χανιά: Πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων από ιδιώτες κτηνιάτρους σε συνεργασία με το Δήμο (audio)

13:44 15/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, από ιδιώτες κτηνιάτρους, σε συνεργασία με το Δήμον Χανίων, βρίσκεται σε εξέλιξη , με στόχο τη μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος επτά ιδιώτες κτηνίατροι των Χανίων, θα πραγματοποιήσουν εθελοντικά 15 στειρώσεις ο καθένας. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος «εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους συνεργαζόμενους κτηνιάτρους και συγκεκριμένα στους: Καμπουράκη Μαρία-Βαλυράκη Άννα Ο.Ε., Σαριδάκη Ελευθερία, Μαρουλάκη Ελένη, Βιζυράκη Γεώργιο, Καψανάκη Ειρήνη, Ξανθουδάκη Χαράλαμπο, Αερινιωτάκη

Τάνια, για την ευαισθησία και την κοινωνική ευθύνη, που επιδεικνύουν, ως προς την αντιμετώπιση ενός ζητήματος, που απαιτεί τη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων».
Η κτηνίατρος Ελευθερία Σαριδάκη, που συμμετέχει στο πρόγραμμα, μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων και ανέφερε ότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα στα Χανιά είναι πολύ σοβαρό και οι συζητήσεις γύρω από αυτό το θέμα διαρκούν χρόνια, όπως είπε. Η πρόταση έγινε προς το Δήμο, από τους κτηνιάτρους και ο Δήμος συνέβαλε στην προμήθεια των αναλώσιμων για τα χειρουργεία, αλλά και στην περισυλλογή των ζώων. Όπως εξήγησε η κ. Σαριδάκη, όποιος πολίτης έχει εντοπίσει κάποιο αδέσποτο, μπορεί να επικοινωνεί με το Δήμο και να το δηλώνει. Ο Δήμος αναλαμβάνει, μετά από ραντεβού με τους κτηνιάτρους, να παραλάβει το ζώο και να το παραδώσει στο ιατρείο.
Όταν οι κτηνίατροι ολοκληρώσουν τις στειρώσεις που έχουν αναλάβει, θα μελετηθούν τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας και θα αποφασιστεί εάν το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και με ποια συχνότητα.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των αδέσποτων, είναι οι κούτες με τα κουτάβια, που αφήνουν σε διάφορα σημεία συμπολίτες μας. Υπάρχει σοβαρό έλλειμμα παιδείας στον τόπο μας, σχετικά με τα ζώα, πρόσθεσε η κ. Σαριδάκη.
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η κ. Σαριδάκη:

Keywords
Τυχαία Θέματα