Β. Αλεβιζόπουλος: Η Fraport και ο Σόιμπλε ήρθαν σαν κατακτητές και όχι σαν επενδυτές

12:01 17/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πρόθεση της ΟΣΥΠΑ να συνεχίσει τον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, εξέφρασε ακόμη μια φορά, ο πρόεδρος της Βασίλης Αλεβιζόπουλος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ρόδου.

Ο κ. Αλεβιζόπουλος ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στις κυβερνήσεις που υπέγραψαν και υλοποιούν τις σχετικές αποικιοκρατικές συμβάσεις, όπως τις χαρακτήρισε και σημείωσε ότι «Η Fraport και ο Σόιμπλε ήρθαν σαν κατακτητές και όχι σαν επενδυτές».

Επετέθη στους αρμόδιους που δεν έλεγξαν τις συμβάσεις, κάτι που ευτυχώς το κάνει η ευρωβουλή.

«Είναι αδιανόητο ένα κράτος με θεσμούς να μην ελέγχει μια σύμβαση και να λέει ότι θα πάρουμε 1 δις 200 εκ. ευρώ, ενώ τα χρήματα που θα πάρει τελικά η χώρα δεν θα ξεπερνούν τα 600 εκ. ευρώ» σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ.

Προανήγγειλε κοινή παρέμβαση με Ενώσεις Αστυνομικών και Πυροσβεστών, για τη συνεργασία ΕΛ.ΑΣ και Πυροσβεστικής με Fraport, με το ελάχιστο κόστος για την τελευταία και κάλεσε ακόμη μια φορά τους τοπικούς φορείς να συστρατευθούν μαζί με τους εργαζόμενους του αεροδρομίου «Διαγόρας» για μια σύμβαση που όχι μόνο ανάπτυξη δεν θα φέρει αλλά θα επιβαρύνει σημαντικό και το κόστος μεταφοράς ενώ είναι επικίνδυνη και για την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ Σάββας Χατζησάββας που ευχαρίστησε τον κ. Αλεβιζόπουλο για τον αγώνα που δίνει και για λογαριασμό της Ρόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα