Περιοδεία Αλέξη Τσίπρα σε Ρέθυμνο και Χανιά

00:10 22/4/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποιεί σήμερα Τρίτη, περιοδεία στο Ρέθυμνο και τα Χανιά.Το πρωτογενές πλεόνασμα που επιτεύχθηκε είναι το πλεόνασμα της φτώχιας και της μιζέριας τόνισε από το Ρέθυμνο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
ο οποίος περιόδευσε στο κέντρο της πόλης, στο νοσοκομείο και μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Σπήλι του Δήμου Αγίου Βασιλείου. Εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και την κάλεσε να φύγει.Το βράδυ ο κ.Τσίπρας θα μιλήσει στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη συνένωσης όλων των υγιών και προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, ώστε να προασπισθεί ο δημόσιος πλούτος, οι κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις, το περιβάλλον, και να μην ξεπουληθούν οι τράπεζες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τους πολίτες να μην αποδεχτούν το δίλημμα Σαμαράς ή Τσίπρας, αλλά με τη συμμετοχή τους στις επικείμενες εκλογές, αλλά και στις τοπικές διαδικασίες, να απαντήσουν στο δίλημμα «Ελλάδα ή Μέρκελ».

Δήλωσε, επίσης, ότι θα μπει μπροστά ώστε να μην επιτραπεί η εναπόθεση των χημικών όπλων από τον πόλεμο της Συρίας στη Μεσόγειο, νότια της Κρήτης.

"Στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου μπορεί κανείς να συνειδητοποιήσει τι άφησε πίσω του το μνημόνιο, τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Κάποιοι μιλάνε για πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει πλεόνασμα απελπισίας, υγειονομικής φτώχειας και απανθρωπιάς. Έχουμε μπροστά μας μια πολύ κρίσιμη αναμέτρηση. Τρεις κάλπες, αλλά μια επιλογή. Να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό που διακυβεύεται είναι η ίδια η ζωή μας, το μέλλον μας. Δεν μπορούμε να αφήσουμε άλλο μνημόνια και τρόικα και τις κυβερνήσεις που τα υλοποιούν να καταστρέφουν τη ζωή μας. Γι’ αυτό εμείς βάζουμε τον πήχη στο να φύγει αυτή η κυβέρνηση της καταστροφής και να οικοδομήσουμε από την αρχή, με δυσκολίες αλλά με αυτοπεποίθηση μια Ελλάδα που μας αξίζει, μια Ελλάδα με αξιοπρέπεια και κοινωνική συνοχή", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Στα Χανιά ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε επίσκεψη στο εκλογικό κέντρο της «Πρωτοβουλίας Πολιτών - Πρώτα ο Άνθρωπος», όπου είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Σαρρή. Ο κ. Τσίπρας δεν έκανε δηλώσεις ωστόσο σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στο δήμο Χανίων. «Δεν ήρθα εδώ για δηλώσεις, ήρθα για να γνωρίσω τον αυριανό δήμαρχο» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις διαδικασίες για την επιλογή των υποψηφίων που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας:

«Η διαφορά μας με τις άλλες παρατάξεις είναι ότι εμπιστευόμαστε τα μέλη μας. Εμείς δεν χρίζουμε, ούτε βγάζουμε λαγούς από τα καπέλα. Έχουμε δημοκρατικές διαδικασίες, για τις οποίες βέβαια μας κατηγορούν οι άλλοι γιατί φοβούνται την δημοκρατία. Εμείς όμως δεν θα αλλάξουμε. Δεν θα γίνουμε ποτέ μαντρί, όπως είναι οι άλλοι μαντρί, έχουν τα μαντριά τους και τους μαντρώνουν όλους. Εμείς έχουμε ελεύθερους και σκεπτόμενους πολίτες και δημοκρατικά αποφασίζουμε».
Keywords
Τυχαία Θέματα