Τσίπρας για χρέος: Πρωτοβουλία εντός Ιουνίου για καθαρή λύση

16:47 29/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την προσδοκία της Αθήνας για την οριστική διευθέτηση της κρίσης μέσα από μια καθαρή λύση απομείωσης του χρέους, εντός του Ιουνίου, εξέφρασε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του της Εσθονίας, Γιούρι Ράτας, ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. στο β’ εξάμηνο του 2017.

Ο κ. Τσίπρας

δήλωσε ότι η Εσθονία αναλαμβάνει την Προεδρία σε μια περίοδο σοβαρών προκλήσεων όπου οι πολίτες προσδοκούν να τις αντιμετωπίσουμε με ένα νέο όραμα. Με την οικοδόμηση της σταθερότητας και της ουσιαστικής εξόδου της Ευρώπης από την κρίση, επισήμανε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την προσδοκία η ανάληψη της Προεδρίας να γίνει μετά και από μια απόφαση, που αναμένεται μέσα στον Ιούνιο, τον τελευταίο μήνα πριν η Εσθονία αναλάβει, για την οριστική διευθέτηση της ελληνικής κρίσης, μέσα από μια καθαρή λύση για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Σε σχέση με το Κυπριακό, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την απογοήτευσή μου για την παρελκυστική στάση που κρατά η Τουρκία, και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν επιδεικνύει την ίδια πολιτική βούληση που επιδεικνύουμε εμείς.

Ο Εσθονός πρωθυπουργός κ. Ratas τόνισε ότι η συνεργασία μας στην μετεγκατάσταση των προσφύγων ήταν πολύ επιτυχημένη: «Έχουμε μετεγκαταστήσει ένα 64% και έχουμε δεχθεί σημαντικό αριθμό προσφύγων από την Ελλάδα. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνεργασία σε αυτό».

Ο κ. Ratas τόνισε ότι ο ρόλος της Προεδρίας είναι να αναζητήσει έναν κοινό παρανομαστή και μια ισορροπία –τη βέλτιστη ισορροπία – ανάμεσα στο νέο και το συμβατικό, στο ρίσκο και την ασφάλεια, στο μεγάλο και το μικρό, τον Βορρά και τον Νότο, την Ανατολή και τη Δύση.

Πηγή: twitter, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα