Τροπολογία για τρίμηνη παράταση του κτηματολογίου στη Λέσβο

15:03 25/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Νέα τρίμηνη παράταση στη σύνταξη του εθνικού κτηματολογίου στο Ν. Λέσβου αναμένεται να δοθεί με τροπολογία που θα κατέλθει σε νομοσχέδιο τις επόμενες μέρες στη Βουλή  από τον βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου που ζητήθηκε η βοήθειά του» , όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του τμήματος ΒΑ Αιγαίου του ΤΕΕ Στρατής Μανωλακέλλης.

Από το ΤΕΕ

είχε ζητηθεί παράταση καθώς λόγω της πανδημίας επί 2,5 μήνες δεν μπορούσαν να γίνουν μετρήσεις και κατάθεση φακέλου. Ωστόσο από τη νομοθεσία η παράταση δεν μπορούσε να  υπερβαίνει τον έναν χρόνο από την αρχή της κτηματογράφησης  και έτσι αφού η κτηματογράφηση είχε ξεκινήσει στη Λέσβο την 1η Ιουλίου του 2019, η παράταση που είχε δοθεί ήταν μέχρι τις 3 Ιουλίου του 2020, δηλαδή την επόμενη Παρασκευή .

Τα ποσοστά όμως συμμετοχής στην κτηματογράφηση στη Λέσβο είναι 34%,  κατά πολύ χαμηλότερο από τον μέσο όρο πανελλαδικά που φτάνει το 50%. Έτσι ζητείται νέα παράταση και όπως είπε ο κ. Μανωλακέλλης , η τροπολογία ζητά η παράταση να ισχύσει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες, όπου αναμένεται και να ψηφιστεί.

 

The post Τροπολογία για τρίμηνη παράταση του κτηματολογίου στη Λέσβο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα