Τρίκαλα: Το νέο… ΚΑΜάρι της Αστυνομίας

21:41 25/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Θεσσαλίας, υποστράτηγο Δημήτριο Κοτσιάφτη, παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί στα Τρίκαλα η Κινητή Αστυνομική Μονάδα (Κ.Α.Μ.), παρέχοντας υπηρεσίες στους πολίτες απομακρυσμένων οικισμών και περιοχών του Νομού.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας Δημήτριος κοτσιάφτηςΤα Τρίκαλα είναι μία από τις 20 και πλέον πόλεις της χώρας στις οποίες επεκτείνεται

ο θεσμός, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου της Ελληνικής Αστυνομίας για την περίοδο 2015-2019 με τον διακριτικό τίτλο ”Α.Ε.Τ.Ο.Σ.” (Αστυνόμευση και Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων). Παρουσία εκπροσώπων τοπικών φορέων και αρχών, στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Τρικάλων, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας αναφέρθηκε στους στόχους της νέας Αστυνομικής Δομής, μιας ομάδας αποτελούμενη από τρεις ένστολους αστυνομικούς από τις Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας που κινούνται με αυτοκίνητο (τύπου βαν) σε απομακρυσμένες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας προκειμένου να παράσχουν επί τόπου αστυνομικές υπηρεσίες. Το συγκεκριμένο όχημα παρέχει -δηλαδή- και τη δυνατότητα να λειτουργεί ως… γραφείο, προκειμένου κάποιος πολίτης να συζητήσει με τον αστυνομικό και αν χρειαστεί να προβούν στη σύνταξη κάποιας ανακριτικής πράξης, σε υποβολή παραπόνων και σε θέματα είτε ανακριτικής, είτε αστυνομικής γενικότερης αρμοδιότητας. Ως τρίπτυχο στόχων της δράσης έθεσε ο κ. Κοτσιάφτης την άμεση παροχή αστυνομικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, της εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και την αντιμετώπιση παράνομων δραστηριοτήτων, έχοντας ως κεντρικό πυρήνα -όπως είπε- “την αστυνομία δίπλα στον πολίτη και καμία ανοχή στο έγκλημα…”, δηλώνοντας εμφαντικά πως “θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να επιτύχει…”.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής Τρικάλων Αθανάσιος ΓραβάνηςΜε τη σειρά του, ο Αστυνομικός Διευθυντής Τρικάλων Αθανάσιος Γραβάνης μίλησε για “ένα νέο μοντέλο αστυνόμευσης που θα συμβάλλει αποφασιστικά και θα ενισχύσει την αστυνομική παρουσία, με ανθρώπινη προσέγγιση των πολιτών…”. Παρουσίασε, δε, τα πρώτα 7 δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας σε ορεινά και δυσπρόσιτα Δημοτικά και Τοπικά Διαμερίσματα των Δήμων Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας, αλλά και στο Δήμο Τρικκαίων, με καθ’ ένα από τα δρομολόγια να ξεκινά από την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης και με πρόγραμμα το οποίο θα δίνεται στη δημοσιότητα για να γνωρίζουν οι πολίτες. Τη νέα αστυνομική Υπηρεσία εξήραν, στους χαιρετισμούς τους, ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης, ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Ηλίας Βλαχογιάννης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Υγείας στη Θεσσαλία Βασίλης Αναγνωστόπουλος και ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ενώ ακολούθησε ενημέρωση για τον τεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει το όχημα της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας.

The post Τρίκαλα: Το νέο… ΚΑΜάρι της Αστυνομίας appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα