Τρίκαλα: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης κατά του Διοικητή του Νοσοκομείου

18:36 11/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Για ”πληρωμένα άτομα του υποκόσμου που δεν μπορούν να εκφοβίσουν ούτε να επιβάλλουν την διαπλοκή στο Νοσοκομείο Τρικάλων”, κάνει λόγο σε σκληρή ανακοίνωσή της η Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, καταγγέλλοντας την χθεσινή πρωτοφανή πρωινή επίθεση άνδρα κατά του Διοικητή Δημήτρη Παρθένη, επιχειρώντας να τον γρονθοκοπήσει μέσα στο γραφείο του.

Ο δράστης, ο οποίος βαρύνεται με την κατηγορία της απρόκλητης σωματικής βλάβης μετά από μήνυση που υπέβαλλε ο Διοικητής του Νσοοκομείου, προσήλθε στο γραφείο του λίγο πριν από τις 12 χθες το μεσημέρι, επικαλούμενος ότι προέρχεται

από το Υπουργείο Υγείας και ότι ονομάζεται “Γιάννης Παπαδόπουλος”. Στη συνέχεια, δε, αποπειράθηκε να γρονθοκοπήσει τον Διοικητή, με τον τελευταίο να… αποκρούει την επίθεση και φυσικά να προκαλείται αναστάτωση έξω από το γραφείο του, όπως επιβεβαίωσε ο κ. Παρθένης μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ. Ο δράστης, τα στοιχεία του οποίου είναι ήδη γνωστά στις αστυνομικές αρχές χωρίς ουδέποτε να τις έχει απασχολήσει στο παρελθόν, δεν δήλωσε την αιτία της πράξης του, ενώ η ταυτοποίησή του έγινε από το υλικό της κάμερας ασφαλείας που κατέγραψαν την είσοδο και την έξοδό του από την κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου. Ωστόσο, απορίας άξιο, ενδεχομένως και προς δικαστική διερεύνηση, είναι το γεγονός της διαρροής -και από ποιον- του οπτικού υλικού από την κάμερα ασφαλείας στη δημοσιότητα, όταν η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και με δεδομένη τη διαδικασία της αυτόφωρης σύλληψης του δράστη που εκπνέει σήμερα τα μεσάνυχτα, άσχετα με το καταδικαστέο του συμβάντος. Η ίδια η Διοίκηση του Νοσοκομείου, στην σχετική της ανακοίνωση, τονίζει πως “… είναι σαφές ότι η αποχώρηση των εργολάβων από το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων έχει θίξει συμφέροντα…”, καθώς επίσης ότι “… η ανοδική πορεία του νοσηλευτικού ιδρύματος και η ανάπτυξή του θα συνεχιστούν σταθερά και κάθε λογής φασίστες και διαπλεκόμενοι, άμεσα συνδεδεμένοι με θιγόμενα οικονομικά συμφέροντα, δε θα προκαλέσουν καμία ανάσχεση στο έργο αυτό…”. Παρά το γεγονός, πάντως, ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου αποδίδει το περιστατικό σε “… εργολαβικά και οικονομικά συμφέροντα”, πληροφορίες αναφέρουν ότι το συμβάν οφείλεται αμιγώς σε προσωπικές διαφορές των δύο ανδρών. Να σημειωθεί ότι το συμβάν καταδίκασε, επίσης με δημόσια ανακοίνωση, η Διοίκηση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Τρικάλων, κάνοντας λόγο για “μαφιόζικου τύπου επίθεση” και δηλώνοντας πως “δεν ανεχόμαστε τραμπουκισμούς οποιουδήποτε είδους και προέλευσης μέσα και έξω από το χώρο δουλειάς μας…”. Συμπληρώνει, δε, ότι “το συμβάν αναδεικνύει για ακόμη μία φορά την παντελή έλλειψη προστασίας στο χώρο εργασίας μας, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο δέχονται επίθεση -λεκτική ή σωματική- όπως συχνά συμβαίνει στο τμήμα επειγόντων ή στα ιατρεία…”, υπενθυμίζοντας την αναγκαιότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού φύλαξης στο Νοσοκομείο αλλά και να κατονομαστούν άμεσα τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την επίθεση, όπως καταγγέλλει η Διοίκηση.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα