Φ. Γεννηματά: «Εμείς ξέρουμε και επειδή πάθαμε, μάθαμε»

17:37 12/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μιλώντας σε εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων και κοινωνικών φορέων, από τη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί τους, λίγες ώρες πριν από την αποψινή ομιλία της, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εμείς ξέρουμε και επειδή πάθαμε, μάθαμε» δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι το ΠΑΣΟΚ

ξέρει με ποιο τρόπο θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης η οικονομία και θα βγει η χώρα από την κρίση.

Η κα Γεννηματά δίνοντας το στίγμα των σημείων που θα αναπτύξει στην ομιλία της είπε χαρακτηριστικά ότι, η Ελλάδα δεν έχει άλλα περιθώρια «να βλέπει τα τρένα της ανάπτυξης και των ευκαιριών να περνούν και να χάνονται». Η ίδια πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση που μπορεί να πείσει τους εταίρους ότι και τολμηρές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην κοινωνία μπορεί να κάνει, βάσει συγκεκριμένου σχεδίου».

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων τόνισαν ότι, για την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη δημιουργία ανάπτυξης και πλούτου απαιτείται να στηριχθούν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, με την καθιέρωση σταθερού φορολογικού συστήματος, να μειωθούν η φορολόγηση και οι ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων και να εφαρμόζονται οι κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού της αγοράς.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ήταν επίσης παρών στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και βουλευτές, τοπικά στελέχη των δύο κομμάτων και εκπρόσωποι των κινήσεων πολιτών για τη σοσιαλδημοκρατία.
Μεταξύ άλλων, η κα Γεννηματά ανέφερε ότι: «Η χώρα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ, με προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων και με συνέχιση των αποκρατικοποιήσεων», τονίζοντας ότι το βασικότερο είναι να μπορέσουν να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν περαιτέρω οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις οποίες χαρακτήρισε «ραχοκοκαλιά της οικονομίας».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ακόμα ανάγκη για ενότητα όλων των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας και για αλλαγή πολιτικών συσχετισμών, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να ενεργοποιήσει τους στόχους και τις συμφωνίες με τους δανειστές. «Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τα capital controls, με την αδυναμία των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν υγιείς επιχειρήσεις και με το πολύ χαμηλό επενδυτικό κλίμα εμπιστοσύνης που υπάρχει στις διεθνείς αγορές», τόνισε η κα Γεννηματά, κατηγορώντας και τη ΝΔ, αναφέροντας πως, «πιστεύει ότι την ανάπτυξη στη χώρα θα φέρουν μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα