Τρίκαλα: Προθέρμανση αγροτών για νέες κινητοποιήσεις

19:56 27/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία στις 14 Νοεμβρίου και συλλαλητήριο στις αρχές Δεκεμβρίου, οι Τρικαλινοί αγρότες δίνουν το στίγμα του νέου κύκλου αγωνιστικών κινητοποιήσεων, συμμετέχοντας και στην πανελλαδική σύσκεψη αγροτοκτηνοτρόφων την προσεχή Κυριακή στη Νίκαια Λάρισας.

Σε ευρεία σύσκεψη των προέδρων των Αγροτικών Συλλόγων της Ομοσπονδίας “Η Άνοιξη”, συζητήθηκαν τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος των Τρικάλων αλλά και η οργάνωση αγωνιστικών διεκδικήσεων. Με περιοδείες και

συσκέψεις σε χωριά που προγραμματίστηκαν για το επόμενο χρονικό διάστημα από στελέχη της Ομοσπονδίας, θα κληθούν αγρότες και κτηνοτρόφοι να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις, αντικρούοντας τα συνεχή μέτρα που λαμβάνονται σε βάρος του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου. Η αλματώδης αύξηση των εισφορών του ΟΓΑ και του φορολογικού συντελεστή, όπως και του κόστους παραγωγής, δημιουργούν ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον ξεκληρίζοντας τους αγρότες, όπως τονίζει η Ομοσπονδία “Η Άνοιξη”. Επιπλέον, μεγάλα προβλήματα προκαλούν και οι τεράστιες ζημιές και καταστροφές που προκάλεσαν οι φετινές πλημμύρες και οι ακραίες καιρικές συνθήκες που έχουν ως αποτέλεσμα την μειωμένη και υποβαθμισμένη παραγωγή, αποδεκατίζοντας το αγροτικό εισόδημα, με αίτημα του αγροτικού κόσμου τις άμεσες αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα