Τρίκαλα: Προσελκύει κόσμο το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Καλαμπάκας

21:32 14/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σχεδόν 6.000 τουρίστες, από 50 χώρες του κόσμου, απευθύνθηκαν στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Καλαμπάκας μέσα στο τελευταίο 7μηνο λειτουργίας του, με τη νεοσύστατη Δομή να επιβραβεύεται για τις Υπηρεσίες που προσφέρει.

Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Ράντος έκανε λόγο για “μία ραγδαία επισκεψιμότητα του Κέντρου, ειδικά το τελευταίο δίμηνο Απριλίου και Μαΐου, με το σύνολο των τουριστών που αναζήτησε

πληροφορίες, μέσα σε χρονικό διάστημα 7 μηνών, τόσο για τον ιερό χώρο των Μετεώρων όσο και για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμπάκας, να ανέρχεται σε 5.912…”. Η επισκεψιμότητα του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης, συμπλήρωσε, “κορυφώθηκε τον Απρίλιο και Μάιο, με 1.764 και 2.444 επισκέπτες αντίστοιχα”. Αναφορικά, δε, με την ταυτότητα των επισκεπτών, οι Γάλλοι κρατούν την πρωτιά και ακολουθούν οι Γερμανοί, οι Αμερικανοί, οι Έλληνες και οι Καναδοί. Σύμφωνα, δε, με τον κ. Ράντο, “σχεδόν το σύνολο των τουριστών μεταφέρει τις καλύτερες εντυπώσεις για την λειτουργία του Κέντρου αλλά και την εξυπηρέτηση του από το υπάρχον προσωπικό των 5 ατόμων”. Ωστόσο, με δεδομένο ότι πρόκειται για προσωπικό με συμβάσεις 8μηνης διάρκειας, θεωρεί αναγκαία την προοπτική πρόσληψης ατόμων με μόνιμη σχέση εργασίας, έτσι ώστε το Κέντρο να παρέχει ακόμη πιο αναβαθμισμένες υπηρεσίες από προσωπικό που θα γνωρίζει το αντικείμενο, χωρίς να απαιτείται συνεχής εκπαίδευση εκείνων που προσλαμβάνονται για ορισμένους μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα