Τρίκαλα: “Παραμένουν οι κόκκινες γραμμές στα εργασιακά“ δηλώνει ο Παναγιώτης Ρήγας

22:50 1/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανάπτυξη κοινωνικού κράτους και αλλαγή ρότας στην Ευρωπαϊκή προοπτική και πολιτική, θεώρησε ως προκλήσεις της κυβέρνησης ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας σήμερα το βράδυ σε πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Τρικάλων του κόμματος.

Ο κ. Ρήγας παραδέχθηκε “επικοινωνιακά λάθη της κυβέρνησης”, όπως αυτό με την αναστάτωση που προκάλεσε στους συνταξιούχους η χωριστή καταβολή κύριας και επικουρικής σύνταξης. Για το ΕΚΑΣ ξεκαθάρισε πως “δεν θα γίνει αναδρομική επιστροφή του βοηθήματος” και τάχθηκε

“υπέρ της διατήρησής του ή της εξεύρεσης τρόπου αναπλήρωσής του…”. Αναφορικά με την κοινωνία, τόνισε εμφαντικά πως “πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην καθημερινότητα του πολίτη και στην αποτελεσματική Διοίκηση…”, ενώ για τα εργασιακά έθεσε ως κόκκινες γραμμές το τρίπτυχο “επαναφοράς του διαλόγου για τις Συλλογικές συμβάσεις, μη εφαρμογής του lock out (ανταπεργία) στις επιχειρήσεις καθώς και των ομαδικών απολύσεων…”. Ο κ. Ρήγας δεν απέφυγε να αναφερθεί και στο Brexit, σημειώνοντας πως “καλό είναι να μην πανηγυρίζουμε, αφού η Αγγλία θα υποστεί 10% μείωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ), με ότι αυτό σημαίνει για τους μισθούς και τις κοινωνικές παροχές…”, ενώ για τα ενδοκυβερνητικά και σχετικά με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, παρέπεμψε στην προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού.
Keywords
Τυχαία Θέματα