Κομοτηνή: Το μενού της Κρίσης

20:29 1/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Το ίδιο ισχύει για όλους. Ίδιες δυσκολίες περνούν όλοι οι επαγγελματίες της Κομοτηνής και ειδικά στο χώρο της εστίασης, αν αναλογιστούμε ότι έχουμε 24% ΦΠΑ, 29% Φορολογία, 100% προκαταβολή. Σκεφτείτε ότι στα χρόνια της Κρίσης, μόνο το ρεύμα αυξήθηκε 30% » δηλώνει ο Κοσμάς Δημόπουλος, ιδιοκτήτης ψαροταβέρνας στην Κομοτηνή και κάνει λόγο για μείωση του τζίρου που ανέρχεται πάνω από 50%.

Όσον αφορά στην κίνηση, όπως δηλώνει ο Κομοτηναίος

επαγγελματίας, δεν έχει αλλάξει κάτι. «Δουλεύουμε με τον ίδιο κόσμο.Η λέξη ταβέρνα βγήκε από την καθημερινότητα των πολιτών, τώρα έρχονται μια φορά στις δεκαπέντε μέρες, μια φορά το μήνα. Υπάρχουν και άλλοι που βγαίνουν μια φορά στους πέντε μήνες και άλλοι που δεν βγαίνουν καθόλου.» δηλώνει και παρατηρεί ότι «ανάσα» θα μπορούσαν να αποτελέσουν οι χιλιάδες Βούλγαροι και Τούρκοι τουρίστες που διέρχονται από την περιοχή έχοντας άλλους προορισμούς.

«Νομίζω ότι δεν πρέπει να υποτιμούμε καθόλου αυτό το ρεύμα επισκεπτών. Υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν από καλό φαγητό και έχουν διάθεση να αφήσουν χρήματα» δηλώνει σημειώνοντας την ανάγκη προσέγγισής τους με τον κατάλληλο τρόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα