Τρίκαλα: Κυριακάτικη απεργία και συγκέντρωση

20:43 12/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με θέμα την οργάνωση της απεργίας της Κυριακής μέλη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΔΑΣ) και η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη τύπου.

Επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, ότι η Κυριακή είναι μέρα που ανήκει στους εργαζόμενους και τους ανθρώπους του μόχθου. «Είναι μέρα ξεκούρασης που αναπληρώνουμε τις δυνάμεις μας, είναι μέρα που αφιερώνουμε στην οικογένεια μας, μέρα κοινωνικής ζωής και δράσης. Η αργία της Κυριακής κερδήθηκε με αγώνες, γι’ αυτό και αποτελεί ιστορική

κατάκτηση της εργατικής τάξης και δεν θα την χαρίσουμε στις πολυεθνικές, αντίθετα παλεύουμε ενάντια στους νόμους και τις κυβερνήσεις που επιβουλεύονται τη πλήρη κατάργηση της. Την Κυριακή 16 Ιουλίου δίνουμε δυναμική απάντηση! Κανένας εμποροϋπάλληλος να μην πάει για δουλειά, να μην ανοίξει κανένα κατάστημα! Δεν πάει άλλο! Μας έχουν ματώσει τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις! Οι αυτοαπασχολούμενοι πασχίζουμε να τα βάλουμε με τα θηρία που απειλούν να μας βάλουν λουκέτο. Τα έσοδα μας ίσα – ίσα που καλύπτουν τις βασικές ανάγκες, ενώ βουλιάζουμε στα χρέη από τη φοροληστεία και τις υπέρογκες εισφορές που μας οδηγούν μαζικά έκτος επαγγέλματος. Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές οξύνει τον ανταγωνισμό μέσα στον όποιο παλεύουμε να επιβιώσουμε από δυσμενέστερη θέση, αυξάνει τα ήδη μεγάλα έξοδα μας», σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Καταγγελίες

Παραλλήλως, η Κωνσταντίνα Παππή από την ΔΑΣ Ιδιωτικών Υπαλλήλων κατήγγειλε τις υπόλοιπες παρατάξεις του σωματείου («Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» και «Αγωνιστική Συνεργασία») για το γεγονός ότι αρνήθηκαν να συμπαραταχθούν με το πλαίσιο της ΔΑΣ για την Κυριακάτικη Απεργία, δεν δέχτηκαν την πρόταση για γενική συνέλευση και κάλεσαν εκ νέου σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου μόλις 3 ημέρες πριν την απεργία της Κυριακής.

Τόσο η αντιπρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων κ. Παππή όσο και το μέλος της ΔΑΣ Ιδιωτικών Υπαλλήλων κ. Γιάννα Κωνσταντινίδου καθώς και ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων και μέλος της ΠΑΣΕΒΕ κ. Θανάσης Γκουγκαράς δήλωσαν την απόφαση για ενδυνάμωση της συμμαχίας εμποροϋπαλλήλων και αυτοαπασχολούμενων με στόχο την δημιουργία κοινού μετώπου με άλλους κλάδους, που παλεύουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. «Παλεύουμε – τόνισαν – μαζί για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, αίτημα που ούτε να το ακούσουν δε θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι ηγεσίες σε ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ και οι σύμμαχοι τους στο εργατικό κίνημα καθώς και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος».

Να σημειωθεί ότι η απεργία συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή, στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα