Καταδικάστηκε αλλά γλύτωσε τα ισόβια

19:07 12/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένοχος κρίθηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ο 56χρονος για τη δολοφονία του 58χρονου κτηνοτρόφου, Ανδρέα Κανάκη, από το Μπιτζαριανό, το Μάρτιο του 2016.

Του επεβλήθη συνολική ποινή κάθειρξης 27 χρόνια, 20 για την ανθρωποκτονία και 7 για την απόπειρα. Επίσης του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοφορίας
Τα ισόβια «έσπασαν» καθώς το δικαστήριο του αναγνώρισε κατά πλειοψηφία (από τους 4 ενόρκους) το ελαφρυντικό ότι «ενήργησε σε καθεστώς οργής, λόγω της ανάρμοστης συμπεριφοράς των συμμετεχόντων στο επεισόδιο».
Ωστόσο

το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής, Ευριπίδη Κουκιαδάκη, ο οποίος, αφήνοντας αιχμές για τους ενόρκους, επεσήμανε ότι αύριο κατατίθεται αίτημα στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, προκειμένου να ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης και ιδιαίτερα για την αναγνώριση του συγκεκριμένου ελαφρυντικού.
Από την πλευρά του ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Γιώργος Στειακάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση σημειώνοντας: «Κατ’ ουσία το δικαστήριο, αναγνωρίζοντας την ελαφρυντική περίσταση, δέχτηκε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι υπέστη απρόκλητη επίθεση από περισσότερα άτομα και ότι αυτός ενήργησε κυριαρχούμενος από συναισθήματα οργής και φόβου».

Keywords
Τυχαία Θέματα