Τρίκαλα: Κονδύλι 300.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα

15:54 15/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την εκτέλεση εργασιών αντιπλημμυρικής προστασίας σε ποταμούς, χειμάρρους και συλλεκτήρες στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Τρικάλων, προβλέπει σχετική εργολαβία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το έργο, το οποίο υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και είναι συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Στοχεύει, δε, στην αντιπλημμυρική προστασία οικισμών και καλλιεργειών της Π.Ε. Τρικάλων, με εκτελούμενες εργασίες στον Πηνειό ποταμό στην περιοχή του Δήμου Καλαμπάκας, στον Πορταϊκό ποταμό στην περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου του Δήμου Πύλης, στον

Ληθαίο ποταμό στην περιοχή Σπαθάδων του Δήμου Καλαμπάκας καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη θέση υποδειχθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Τρικάλων, η οποία εκπόνησε και τη σχετική μελέτη. Επίσης, η εργολαβία προβλέπει την κατασκευή μικρών λιμνοδεξαμενών σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και ειδικότερα στις περιοχές Παλαιοσαμαρίνας και Ψηλώματος, όπως και τη συντήρηση παλαιών αντιπλημμυρικών έργων και μικρών λιμνοδεξαμενών. “Με τα συγκεκριμένα έργα επιτυγχάνουμε αφενός την προστασία οικισμών και καλλιεργειών, αφετέρου την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αποφεύγοντας πλημμυρικά φαινόμενα”, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ενώ να σημειωθεί ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Τρικάλων θα επιβλέπει και την κατασκευή του έργου.

Keywords
Τυχαία Θέματα