Πάτρα : Επίκεντρο της Τσικνοπέμπτης η «Γιαννούλα η κουλουρού»!

14:15 15/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

H γιορτή της Τσικνοπέμπτης …έχει ιδιαίτερα παραδοσιακό αποκριάτικο χρώμα για την Πάτρα !!!!

Σε κάθε γειτονιά , στα πεζοδρόμια , στα σχολεία , στις Υπηρεσίες , στα καφέ και όπου μπορεί να φτάσει η αποκριάτικη διάθεση …όλη η πόλη γεμίζει υπαίθριες ψησταριές… μουσικές…πολλά δρώμενα και αστείρευτο κέφι!!!!

Οι Πατρινοί ξέρουν να γλεντούν τη μέρα αυτή με ψητές λιχουδιές, με γλέντια και χορούς … ανταλλάσσοντας φυσικά

ευχές και πειράγματα.

Επίκεντρο των φετινών εκδηλώσεων η Άνω Πόλη και δρώμενο «Ο γάμος της Γιαννούλας της κουλουρούς». Με τη συνεργασία της θεατρικής ομάδας «Υποκριτές», στις 6 η ώρα το απόγευμα , και αφετηρία την πλατεία στα Ταμπάχανα. Μία διαδρομή από την Γερμανού έως το λιμάνι της πόλης , όπου η πομπή συναντά τον Γουίλσον (τον 28ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κατά τη περίοδο 4 Μαρτίου 1913 – 4 Μαρτίου 1921) !!!

Στη γαμήλια πομπή ,την πομπή του Γουίλσον και στα παραδοσιακά δρώμενα που θα παρουσιαστούν , συμμετέχουν η νύφη με τη συνοδεία της, καρναβαλιστές, φραγκοφορεμένοι, σκορπίζοντας παντού την εύθυμη καρναβαλική διάθεση . Την ομάδα πλαισιώνει λεωφορείο με μεταμφιεσμένους και μέλη πληρωμάτων , ταβέρνα με μεταμφιεσμένους, το Μουσικό Άρμα και βέβαια αντίκα-αμάξι για τις ανάγκες των ξεχωριστών πρωταγωνιστών .
Ο Γουίλσον με την δέουσα καρναβαλική επισημότητα συνοδευόμενος από φραγκοφορεμένους επίσημους σμίγει στο λιμάνι της Πάτρας με τη νύφη. Μετά την υποδοχή η πομπή γύρω στις επτάμιση συνεχίζει ακολουθώντας τη διαδρομή : Όθωνος Αμαλίας, Ερμού , Κορίνθου, Αγ.Νικολάου, και καταλήξει στην πλατεία Αγίου Γεωργίου όπου όλοι μαζί συμμετέχουν στο γαμήλιο τραπέζι και τοπ γλέντι με τραγούδια των δεκαετιών του 30 και του 40 και όχι μόνο.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, Άνω-Κάτω Πόλη γίνονται ένα σε ένα ατέλειωτο παραδοσιακό ….Πατρινό πανηγύρι .

Σύνταξη : Αθανασία Σταμοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα