Τρίκαλα: Φιλόδοξη πρόταση του Δήμου για αναρριχητικό κέντρο-προπονητήριο

19:52 19/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια πρόταση η οποία βρίσκεται, μεν, σε νηπιακό στάδιο, βρίσκει, δε, ένα γόνιμο έδαφος συζήτησης -εξ αρχής- και ενδεχομένως υλοποίησης μελλοντικά, θέτει ο Δήμος Τρικκαίων στον τομέα του Αθλητισμού, με τη δημιουργία αναρριχητικού κέντρου πανελλήνιας εμβέλειας.

Πρόκειται για μία νέα αθλητική υποδομή, με αγωνιστική πίστα αναρρίχησης και παράλληλο προπονητήριο, με τη δημοτική αρχή να έχει ήδη ξεκινήσει σχετικές συζητήσεις και με τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) Τρικάλων. Όπως ανακοίνωσε σχετικά ο Δήμος

Τρικκαίων, ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης Δημήτρη Γεωργούλη και το επίτιμο μέλος της Νίκο Νέζη, εξετάζοντας την προοπτική υλοποίησης μιας τέτοιας πρότασης και υποδομής, ενόψει μάλιστα και των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο το 2020, όπου πιθανόν να εισαχθεί ως άθλημα η αναρρίχηση. Τυχόν υλοποίηση ενός τέτοιου έργου, όπως επισημάνθηκε, θα αποτελούσε πόλο έλξης για χιλιάδες αθλητές αναρριχητές, προσελκύοντας διεθνείς αγώνες και αποτελώντας κέντρο της ελληνικής αθλητικής αναρρίχησης. Σε πρώτη φάση συμφωνήθηκε, πάντως, να ξεκινήσουν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ορειβασίας-Χιονοδρομίας Τρικάλων (ΣΟΧΤ), δημιουργώντας την πρώτη αγωνιστική πίστα αναρρίχησης αλλά και προπονητήριο στην Ελλάδα.

Από αριστερά οι Δημ. Γεωργούλης (πρόεδρος ΕΟΟΑ), Δημ. Παπαστεργίου (δήμαρχος Τρικκαίων), Νικ. Νέζης (επίτιμο μέλος ΕΟΟΑ), Χ. Καλλιάρας (πρόεδρος ΣΟΧΤ)
Keywords
Τυχαία Θέματα