Ένωση Κεντρώων: Έγιναν λάθη στον υπολογισμό των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις

19:14 19/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για λανθασμένους υπολογισμούς των ασφαλιστικών ταμείων που επέφεραν εξοντωτικές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις για περισσότερους από 100.000 δικαιούχους, φτάνοντας μέχρι και το 50%, κάνουν λόγο σε κοινή ερώτηση τους, προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο, οι 8 βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων, μεταξύ των οποίων και ο Λαρισαίος Γ. Κατσιαντώνης.

«Τίθεται σοβαρό θέμα για το αν οι μειώσεις που έγιναν είναι σύννομες αφού δεν έγιναν με βάση το συντάξιμο μισθό ,ούτε τηρήθηκαν στις περιπτώσεις που το

μεικτό ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης υπερέβαινε τα 1300 ευρώ» τονίζουν οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων που καλούν τον Υπουργό να τηρήσει τα προβλεπόμενα για την επανόρθωση της αδικίας στην επιβολή μειώσεων και το μη σύννομο αυτής.
«Είναι προφανές ότι οι συνταξιούχοι θα οδηγηθούν τους επόμενους μήνες στην απόλυτη φτωχοποίηση αφού θα δουν στο λογαριασμό τους ακόμη και μηδενικές συντάξεις» προειδοποιεί η Ένωση Κεντρώων που ζητά από την κυβέρνηση να αποκατασταθεί η νομιμότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα