Σπουδαστές ΤΕΙ θα κάνουν την άσκησή τους στη ΔΕΥΑΜΒ

14:30 14/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ειδικές συμβάσεις με 31 σπουδαστές ΤΕΙ διαφόρων ειδικοτήτων ενέκρινε σήμερα το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ στην πρώτη του συνεδρίαση με πρόεδρο τον Άρη Σαββάκη. Επιπλέον ο νέος πρόεδρος κάλεσε αποφοίτους ΑΕΙ να προτιμήσουν για την πρακτική τους της ΔΕΥΑΜΒ.
“Θέλουμε πτυχιούχους όλων των ειδικοτήτων. Η επιχείρηση επιθυμεί πτυχιούχους για πρακτική καθώς και εκείνοι είναι χρήσιμοι στην επιχείρηση αλλά και η επιχείρηση γι αυτούς” επισήμανε,

ζητώντας από τους υπηρεσιακούς υπαλλήλους να συμβάλλουν στην καλύτερη αξιοποίηση των σπουδαστών ΤΕΙ. Στους ασκούμενους θα καταβάλλεται αποζημίωση το ήμισυ της οποίας επιχορηγεί στη ΔΕΥΑΜΒ ο ΟΑΕΔ.

Επιπλέον το Δ.Σ. ενέκρινε τον ορισμό του Άρη Σαββάκη ως προέδρου της επιχείρηση ςκαι το ύψος της αμοιβής του. Επιπλέον στο σημερινό Δ.Σ, η πλειοψηφία των αποφάσεων του οποίου ήταν ομόφωνες, εγκρίθηκαν οι όροι του διαγωνισμού για το μοίρασμα των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ ύψους 291.000 ευρώ, όπως και ο διαγωνισμός για την λήψη ενδείξεων υδρομέτρων καταναλωτών της ΔΕΥΑΜΒ για δύο χρόνια, προϋπολογισμού 160.000 ευρώ. Και στις δύο αποφάσεις μειοψήφησε ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς, καταγγέλλοντας τις μνημονιακές πολιτικές που δεν επιτρέπουν στη ΔΕΥΑΜΒ να προσλάβει προσωπικό και καταφεύγει σε ιδιώτες για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.
Επιπλέον εγκρίθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια οχημάτων της ΔΕΥΑΜΒ προϋπολογισμού 148.000 ευρώ, αυτός για τους εργαστηριακούς ελέγχους ποιότητας πόσιμου νερού και παρακολούθησης ραδιενέργειας των δημοτικών ενοτήτων ύψους 75.885 ευρώ, και αυτός για την παρακολούθηση του θαλάσσιου και αέριου περιβάλλοντος προϋπολογισμού 32.780 ευρώ.

Στο πλαίσιο τέλος του εκσυγχρονισμού των μηχανογραφικών συστημάτων της η ΔΕΥΑΜΒ θα διερευνήσει την αγορά για ό,τι νέο κυκλοφορεί για τις ανάγκες της καθώς όπως τόνισε ο κ. Σαβάκης “είμαστε στο 2017 και εμείς δεν μπορούμε να πηγαίνουμε με τα άροτρα”. Αφορμή η έγκριση της απευθείας ανάθεσης ετήσιας σύμβασης τεχνικής υποστήριξης λογισμικού και μηχανογραφικού εξοπλισμού της διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ ύψους 17.300 ευρώ.

Μέσα στο καλοκαίρι και πιθανόν μετά τον Ιούνιο αναμένεται να συμβασιοποιηθεί το μεγάλο έργο ζωνοποίησης του δικτύου ύδρευσης, που έχει χρονικό ορίζοντα κατασκευής τρία έτη και θα συμβάλει στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα το δίκτυο, σύμφωνα με ενημέρωση που έκαναν σήμερα υπηρεσιακοί παράγοντες στο Δ.Σ. της επιχείρησης

Keywords
Τυχαία Θέματα