24ωρη απεργία και συγκέντρωση σε ένδειξη πένθους στο μετρό Θεσσαλονίκης

14:14 14/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας σήμερα και με συγκέντρωση-πορεία σε ένδειξη πένθους, εκφράζουν την αντίδρασή τους για το θανατηφόρο δυστύχημα σε εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης τα μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων του νομού και οι εργαζόμενοι στο έργο.

Οι συγκεντρωμένοι, με τη συμμετοχή

και εκπροσώπων του ΠΑΜΕ, ξεκίνησαν την πορεία τους από τον Σταθμό Αγίας Σοφίας του Μετρό, ενώ στη συνέχεια κατέληξαν μέσω της Εγνατίας στον Σταθμό Συντριβανίου, ολοκληρώνοντας την κινητοποίησή τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν.Θεσσαλονίκης, Γεώργιο Παπαεπαμεινώνδα, «από τύχη δεν θρηνήσαμε περισσότερα θύματα» Ο ίδιος έκανε μάλιστα λόγο για ελλιπή μέτρα ασφάλειας στο εργοτάξιο, για ανεπαρκή εποπτεία από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους και για εργαζόμενους που εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια.

«Κανένα εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης δεν λειτουργεί σήμερα, σε ένδειξη πένθους» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης

Ως «ημέρα πένθους και διαμαρτυρίας για τις συνθήκες εργασίας στα εργοτάξια» χαρακτηρίζει τη σημερινή η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) κι εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια και τους οικείους του 50χρονου χειριστή του γερανοφόρου οχήματος. Παράλληλα, σημειώνει το ΕΚΘ, «ζητάμε να υλοποιηθεί άμεσα το αίτημα των εργαζομένων στο Υπουργείο Εργασίας για τοποθέτηση από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) επικεφαλής για τον έλεγχο των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας των μεγάλων έργων, λόγω έλλειψης του υπάρχοντος προσωπικού στην παραπάνω υπηρεσία. Τέλος το ΕΚΘ ζητεί τη συγκρότηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Παρακολούθησης του Έργου.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση:Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο χειριστής του γερανού στα έργα του Μετρό (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
24ωρη, Θεσσαλονίκης,24ori, thessalonikis