Τρία έργα που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ «ξαναπαρουσίασε» ο Αχ. Μπέος χωρίς τον Κ. Αγοραστό

15:03 16/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου και δύο παιδικές χαρές σε Αγριά και Αγχίαλο είναι τα τρία έργα που ανακοίνωσε ότι εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ και σύντομα δημοπρατούνται, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Η ανακοίνωση έγινε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι, χωρίς την παρουσία του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού που είχε προαναγγελθεί, αλλά παρουσία του συνόλου των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του αλλά και νέων ενδιαφερομένων.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπέος

τα τρία έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, εγκρίθηκαν και από τη σημερινή έκτακτη Οικονομική Επιτροπή και θα δημοπρατηθούν το αργότερο σε 22 ημέρες.

Σε ότι αφορά τα έργα επισκευής και ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, το έργο χρηματοδοτείται με 5 εκ. € από το ΕΣΠΑ ενώ θα διατεθούν και 2,5 εκ. από ίδιους πόρους για την ολοκλήρωση της παρέμβασης που θα περιλαμβάνει τη δημιουργία σκηνής, οπτικοακουστικών μέσων και καθισμάτων, χρήματα που έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019. Ο κ. Μπέος εκτίμησε ότι το έργο θα έχει ξεκινήσει πριν τις εκλογές του Μαίου 2019 και ότι θα το εγκαινιάσει η νυν δημοτική αρχή που θα επανεκλεγεί.
Επόμενο έργο είναι η διαμόρφωση πλατείας στη Ν. Αγχίαλο, προϋπολογισμού 397.000 €, με τοποθέτηση παγκακίων, δύο παιδικών χαρών και φωτιστικών τύπου led. Το τρίτο έργο είναι η διαμόρφωση πλατείας στην περιοχή προσφυγικών Αγριάς, προϋπολογισμού 250.000 € και ο Δήμος θα χρηματοδοτήσει επιπλέον την κατασκευή παιδικών χαρών και την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων led.

Σχέσεις με Κ. Αγοραστό και ενδιαφέρον για υποψηφιότητες

Ο κ. Μπέος επισήμανε ότι ο κ. Αγοραστός δεν παρέστη στη σημερινή συνέντευξη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και ότι ο ίδιος έχει καλές σχέσεις μαζί του για το καλό της πόλης. «Πλέον αποκαταστάθηκε η όποια κόντρα υπήρχε, πρυτάνευσε η λογική και συνεργαζόμαστε μαζί του, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα της πόλης του Βόλου», τόνισε. Αναφορικά με τα νέα πρόσωπα που ήδη ανακοίνωσαν ότι θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του όπως οι κ.κ. Κοπάνας και Ρήγας, ανέφερε ότι δεν έχει να πει κάτι για τον καθένα, και ότι θα παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο συνολικά. Επιπλέον ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το ψηφοδέλτιο της παράταξής του, καθώς όπως είπε οι πολίτες αναγνωρίζουν το έργο της δημοτικής αρχής η οποία δεν εξαρτάται από κανένα κόμμα. «Είμαστε μια ομάδα και θα πορευτούμε έτσι, ενώ τους θεωρώ όλους ικανούς και άξιους. Παρόλα αυτά αν κάποιος υποψήφιος επιθυμεί να κάνει δηλώσεις, δημοκρατία έχουμε, δεν το επιβάλλουμε εμείς όμως» ξεκαθάρισε.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα