Τρεις νεκροί από το ψύχος – Κλειστά σχολεία, νέες χιονοπτώσεις (video)

07:21 9/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρεις νεκρούς άφησε το κύμα κακοκαιρίας που έφερε «χιόνι ως τη θάλασσα» και τις χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 45 ετών. Στο Καρπενήσι, 58χρονος δημοτικός υπάλληλος ξεψύχισε την ώρα που καθάριζε από το πυκνό χιόνι το οδικό δίκτυο της περιοχής, με το εκχιονιστικό μηχάνημα του δήμου που χειριζόταν.
Ενας 77χρονος που είχε χαθεί στα Πιτσιναίικα της ορεινής Ναυπακτίας αν και εντοπίστηκε ζωντανός, κατέληξε αργότερα, πιθανότατα από υποθερμία. Ηλικιωμένη στην Κομοτηνή πέθανε λόγω των αναθυμιάσεων από το μαγκάλι

που είχε ανάψει για να ζεσταθεί.
Με χιονοπτώσεις ξεκίνησε η εβδομάδα, για τη ανατολική Μακεδονία-Θράκη αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, χιονοπτώσεις αναμένονται και στην Αττική, ενώ επιδείνωση με δυνατές βροχές προβλέπονται για τα πεδινά και για την Κρήτη.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Κύμη Ευβοίας ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί καθώς το χιόνι ξεπερνάει το ενάμισι μέτρο.
‘Οπως μεταδίδει από το Αλιβέρι, η Μαρία Σταθοπούλου, αγνοείται η τύχη κατοίκου του χωριού Ταξιάρχης, ενώ επιχειρείται απεγκλωβισμός φύλακα εργοστασίου της ΕΒΟ.

Είκοσι χρόνια είχε να φτάσει χιόνι στη θάλασσα, μεταδίδει από τη Λέσβο η Αναστασία Σπυριδάκη καθώς ιδιαίτερα έντονη είναι η χιονόπτωση σε όλη τη δυτική Λέσβο όπου έχει φτάσει μέχρι τις ακτές της Ερεσού και του Σιγρίου.
Στη Μόρια, όπου βρίσκεται ο Ηλίας Μαραβάς, δύο θερμαινόμενες σκηνές λειτουργούν για 2.500 πρόσφυγες, εκ των οποίων 106 αναμένεται να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία.

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου η θερμοκρασία το πρωί ήταν μείον 6 βαθμοί κελσίου με παγετό, κλειστά θα μείνουν στη συντριπτική τους πλειονότητά τα σχολεία του νομού, πλην κάποιων σχολικών μονάδων στον δήμο Θέρμης. Το ίδιο ισχύει για τα περισσότερα σχολεία στην κεντρική και δυτική Μακεδονία.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΦΩΤΟ: Eurokinissi

Σχετική είδηση:Σε κλοιό χιονιά η χώρα – Παγετός, προβλήματα και κλειστά σχολεία (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα