Έντονη κινητικότητα για το Κυπριακό-Επικοινωνίες και επαφές Τσίπρα (video)

22:16 8/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στο Κυπριακό ενόψει της Διεθνούς Διάσκεψης στη Γενεύη την προσεχή Πέμπτη. Στη Γενεύη συναντήθηκαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης προκειμένου να καθορίσουν τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε αναλυτική τηλεφωνική συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες, ενόψει της επικείμενης πολυμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό, τόσο για θέματα ουσίας όσο και διαδικασίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσίπρας

επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της Ελλάδας, τονίζοντας τη σταθερή προσήλωση της χώρας μας στις συνομιλίες, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό επί τη βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Οι συνομιλίες στη Γενεύη για το Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε το μεσημέρι της Κυριακής ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως έγραψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σε ανάρτησή του στο twitter.

«Ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δεν χρειάζεται ούτε εγγυητές, ούτε στρατεύματα», τόνισε ο Νίκος Αναστασιάδης προσερχόμενος στη Γενεύη.

Keywords
Τυχαία Θέματα