Τραμπ: Δείχνει άρρωστος ο Μπάιντεν – Νέα «επίπληξη» από το twitter

11:00 12/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Tη Δευτέρα στη Φλόριντα, την Τρίτη στην Πενσυλβάνια, την Τετάρτη στην Αιόβα. Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέρχεται στην προεκλογική εκστρατεία, δέκα ημέρες αφού βρέθηκε θετικός στην covid-19, τηρώντας το δικό του ιατρικό απόρρητο ενώ αφήνει αχμές ότι ο αντίπαλος του Τζο Μπάιντεν, μπορεί να είναι άρρωστος. “Αν κοιτάξετε τον Τζο, έβηχε φοβερά χθες, μετά έπιανε τη μάσκα του, μετά έβηχε”, δήλωσε ο Τραμπ. “Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό αλλά ο Τύπος δεν αναφέρθηκε πολύ σε αυτό”, πρόσθεσε.

Η ανάρτηση

του Ντ. Τραμπ ότι έχει ανοσία και δεν είναι πλέον μολυσματικός, απέσπασε μια ακόμη ετικέτα «περί παραπληροφόρησης για τη νόσο» στο Twitter που για μια ακόμη φορά προειδοποιεί τον 74χρονο Πρόεδρο ότι παραβιάζει τους κανόνες της πλατφόρμας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα tweets του προέδρου έχουν καταργηθεί ή επισημανθεί για παραπληροφόρηση,  ενώ ο γιος του, Donald Trump Jr, είχε αποκλειστεί προσωρινά από την πλατφόρμα  επειδή έγραψε για την υδροξυχλωροκίνη ότι μπορεί να θεραπεύσει  και ότι οι μάσκες είναι αναποτελεσματικές.

Twitter added a warning label to a tweet from President Donald Trump that claimed, without evidence, he is immune to coronavirus after his physician cleared him to resume public activities.

CNN (@CNN) October 12, 2020

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν δημοσιεύει καθημερινά τα αποτελέσματα των τεστ για Covid, στα οποία υποβάλλεται ο πρώην αντιπρόεδρος, αρνητικά μέχρι σήμερα.

Κι ενώ η ιατρική  ομάδα του προέδρου επικρίνεται για αδιαφάνεια καθώς αρνείται επιμόνως να πει πότε ήταν το πρώτο και πότε το τελευταίο  τεστ του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου,  ο επικεφαλής επιδημιολόγος δρ. ‘Αντονι Φάουτσι ξεσπά, καταγγέλλοντας ότι παρά τη θέληση του πρωταγωνιστεί σε προεκλογική διαφήμιση  του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο όπως, διυκρινίζει, δεν εγκωμίασε ποτέ.

US infectious diseases expert Dr Anthony Fauci has criticised an advert by the Trump campaign where he appears to be praising the president

— SkyNews (@SkyNews) October 12, 2020

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έβγαλε ξανά επιδεικτικά τη μάσκα και δήλωσε μη μολυσματικός το περασμένο Σάββατο, ενώ τουλάχιστον 11 στενοί συνεργάτες του βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις στη Φλόριντα δείχνουν ότι ο Τζο Μπάιντεν  έχει σταθερό προβάδισμα έναντι του Τραμπ.

Ανοσία στην Covid-19 δηλώνει ότι έχει ο Τραμπ – Σε πλήρη εξέλιξη η προεκλογική του εκστρατεία

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα