Τους συνεργούς του υπόπτου για το αιματοκύλισμα στο Βερολίνο αναζητούν οι αρχές (video)

00:05 24/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

O βασικός ύποπτος για το μακελειό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου μπορεί να είναι πλέον νεκρός από τα πυρά των καραμπινιέρων στο Μιλάνο, ωστόσο οι έρευνες για την υπόθεση δεν σταματούν εδώ, όπως τόνισε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. Οι γερμανικές αρχές καλούνται να δώσουν απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων που εγείρονται, διερευνώντας για πιθανούς συνεργούς του και ανθρώπους που βοήθησαν το Τυνήσιο Άνις Άμρι να διαφύγει από το Βερολίνο, μέσω Γαλλίας,

προς την Ιταλία. Η κ. Μέρκελ, προανήγγειλε επίσης επιτάχυνση του ρυθμού απελάσεων ατόμων που οι αιτήσεις τους δεν γίνονται δεκτές, καθώς και νομοθετικές αλλαγές, όπου είναι αναγκαίο.

Όπως είπε η ίδια ζήτησε από τον Τυνήσιο ομόλογό της Μπετζί Καΐντ Εσέσμπσι συνεργασία για να αυξηθούν απελάσεις και να γίνουν ταχύτερες οι διαδικασίες για όσους δεν αποκτούν το δικαίωμα παραμονής στη Γερμανία.

«Όπου υπάρχει ανάγκη για πολιτικές και νομοθετικές αλλαγές εμείς στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα φροντίσουμε να λάβουμε μέτρα και να τα εφαρμόσουμε», είπε και συμπλήρωσε: «εάν υπάρχουν και άλλοι υπεύθυνοι θα τους φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης (…) η δημοκρατία μας, το κράτος δικαίου, οι αξίες μας είναι ο αντίλογος στον κόσμο της τρομοκρατίας όπου περισσεύει το μίσος».

Και ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ τόνισε ότι ο θάνατος του Αμρί δε σημαίνει ότι ο κίνδυνος για τη Γερμανία έχει περάσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα