Τουλάχιστον 20 νεκροί και 50 τραυματίες από πυρκαγιά σε σιδηροδρομικό σταθμό του Καΐρου

12:35 27/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε στον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό του Καΐρου, σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για εκτροχιασμό του συρμού και προσκρουση των βαγονιών στην αποβάθρα, που οδήγησε στην πολύνεκρη πυρκαγιά.

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Καΐρου εκκενώθηκε και ανεστάλησαν προσωρινά οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες κοντά στον σταθμό, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σύννεφα

καπνού να βγαίνουν από το κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού στο κέντρο του Καΐρου.

Την ίδια ώρα αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Αιγύπτου ότι η πυρκαγιά ξέσπασε έπειτα από έκρηξη που προκλήθηκε όταν ένα τρένο έπεσε πάνω σε διαχωριστικό στον σταθμό «Ραμσής» στο κέντρο του Καΐρου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είδε απανθρακωμένα πτώματα να κείτονται στο έδαφος.

«Στεκόμουν στην αποβάθρα και είδα το τρένο να πέφτει με ταχύτητα πάνω στο διαχωριστικό», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας Μίνα Γάλι στο Reuters.

«Όλοι άρχισαν να τρέχουν, αλλά πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν εξερράγη η μηχανή» του τρένου, πρόσθεσε.

#UPDATE 20 killed, 40 wounded in fire at #Egypt's Ramses train station; witness says there was a blast when train rammed into barrier in central #Cairo

More: pic.twitter.com/PBMTLa6GVN

— CGTN (@CGTNOfficial) February 27, 2019

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα