Τοπία και γεύσεις Αιγίου «Οινοξένεια 2017»

13:57 4/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για δέκα μέρες ,όλοι όσοι βρεθούν στις περιοχές του Αιγίου, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εκλεκτά τοπικά κρασιά συνδυασμένα με γεύσεις και φαγητά της παραδοσιακής τοπικής κουζίνας και ταυτόχρονα να ανακαλύψουν τις ομορφιές της περιοχής. Για πέμπτη συνεχή χρονιά πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις αυτές που εντάσσονται στο πλαίσιο εναλλακτικού τουρισμού της περιοχής.

Από τις 17 έως τις 27 Αυγούστου η Αιγιάλεια θα υποδεχθεί ντόπιους και ξένους επισκέπτες στις εκδηλώσεις « Οινοξένεια- Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας» με τον τίτλο «Τα χρώματα της γεύσης».

Με οδηγό

το κρασί εκδηλώσεις, εξερευνήσεις, εκθέσεις , συναυλίες, καλλιτεχνικά δρώμενα θα πραγματοποιούνται στη διάρκεια των δέκα αυτών ημερών.

Όπως αναφέρει σχετικά η διοργανώτρια Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.): «Φέτος θα εξερευνήσουμε την αρμονία των γεύσεων σε έναν τόπο που συνδυάζει μοναδικά τη φύση με τον άνθρωπο, την παράδοση με τον πολιτισμό, τη μακραίωνη ιστορία με το ζωντανό σήμερα, το κύμα με το έλατο! Έναν τόπο που ο Παυσανίας εκθείασε για την αμπελουργική του δεινότητα!».

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν την Πέμπτη 17 του μήνα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου « Αλέκος Μέγαρης». Εκεί μετά την παρουσίαση οίνων και γεύσεων της Αιγιάλειας θα τραγουδήσει η Σαββίνα Γιαννάτου Primavera en Salonico.

Ο θεσμός τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης –Τροφίμων.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.

Σύνταξη: Αθανασία Σταμοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα