Το Τρίτο Πρόγραμμα τιμά τη μνήμη της Άννας Συνοδινού

11:44 7/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Τρίτο Πρόγραμμα, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τον θάνατο της μεγάλης πρωταγωνίστριας του ελληνικού θεάτρου Άννας Συνοδινού (7 Ιανουαρίου 2016), τιμά τη μνήμη της, και την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018, στις 22:00, στο πλαίσιο της εκπομπής «Το θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο» μεταδίδει ένα ειδικό αφιέρωμα που επιμελήθηκε η Μάρα Καλούδη.

Το ειδικό αυτό αφιέρωμα περιλαμβάνει:

-Μία συνέντευξη της Άννας Συνοδινού

στην εκπομπή «Θέλω να μάθω περισσότερα για σας», που μεταδόθηκε από το Πρώτο Πρόγραμμα της Ε.ΡΑ τον Απρίλιο του 1987 σε παραγωγή-παρουσίαση Ελένης Καλλία και Γιώργου Κωνσταντή.

-Την περίφημη παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή, που δόθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου το 1956.

Η ηχογράφηση της ιστορικής παράστασης «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του νεοσύστατου τότε Φεστιβάλ Επιδαύρου στις 30 Ιουνίου 1956, μεταδόθηκε πρώτη φορά από το Εθνικό Πρόγραμμα, τον Μάιο του 1957.

Σκηνοθεσία: Αλέξης Μινωτής.

Μετάφραση: Γιάννης Γρυπάρης.

Μουσική σύνθεση: Γιάννης Α. Παπαϊωάννου.

Μοντάζ: Μάκης Γίγας.

Στο ρόλο της Αντιγόνης, η Άννα Συνοδινού.

Παίζουν επίσης, οι ηθοποιοί: Αντιγόνη Βαλάκου (Ισμήνη), Θάνος Κωτσόπουλος(Κρέων), Γιάννης Αποστολίδης (Τειρεσίας), Παντελής Ζερβός (φύλακας), Νίκος Καζής (Αίμων), Άννα Ραφτοπούλου (Ευρυδίκη), Στέλιος Βόκοβιτς (Άγγελος).

Κορυφαίοι χορού: Βασίλης Κανάκης, Γρηγόρης Βαφειάς, Ανδρέας Δεληγιάννης, Δημήτρης Βεάκης, Ντίνος Δημόπουλος, Νίκος Παπακωνσταντίνου.

Χορός: Βασίλης Παπανίκας, Θόδωρος Ανδρικόπουλος, Γιάννης Μαυρογένης, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Λάμπρος Κωστόπουλος, Δημήτρης Χόπτηρης, Στέλιος Παπαδάκης, Αίας Τριάντης, Γιώργος Γεωργίου, Γιώργος Μούτσιος, Γιάννης Κόντος, Δημήτρης Ντουνάκης, Κώστας Δημητριάδης, Νίκος Ξανθόπουλος.

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6!

Info:

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018, ώρα 22:00

Εκπομπή: Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο

«Αντιγόνη» του Σοφοκλή

Ζωντανή ηχογράφηση από το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 30/6/1956

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook:

Keywords
Τυχαία Θέματα