Το Μανιφέστο της Σίλικον Βάλεϊ

15:12 12/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επιχειρηματίες κι εκπρόσωποι του χώρου της τεχνολογίας στην Αμερική υπογράφουν ένα μανιφέστο βασικών αξιών και παροτρύνουν τις εταιρίες στη Σίλικον Βάλεϊ να το ασπαστούν.

Η πρωτοβουλία ανήκει στους Ντέμπρα Κλίβερ ιδρύτρια της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Vote.org, τη Μισέλ Μίλερ ιδρύτρια του Coworker.org μιας ψηφιακής πλατφόρμας όπου εργαζόμενοι μπορούν να ξεκινήσουν καμπάνιες με σκοπό την αντιμετώπιση προβλημάτων στον χώρο εργασίας τους και τον Σαμ Άλτμαν

επενδυτή και πρόεδρο του επιταχυντή start-up Υ Combinator.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Σαμ Άλτμαν, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους πολέμιους του Ντόναλντ Τραμπ στη Σίλικον Βάλεϊ, αποκάλυψε το πρώτο προσχέδιο του μανιφέστου μέσω του οποίου ζητά από τις εταιρείες τεχνολογίας να δεσμευτούν για τη διατήρηση του απορρήτου των δεδομένων των χρηστών καθώς και για την στήριξη της νόμιμης μετανάστευσης.

Σύμφωνα με το Βusiness Insider, ο Άλτμαν είχε αναφερθεί στην πρωτοβουλία αυτή τον περασμένο Απρίλιο, όταν μίλησε στην Λέσχη της Κοινοπολιτείας του Σαν Φρανσίσκο. Ανέφερε επίσης ότι έχει ήδη μιλήσει με εκατοντάδες εργαζόμενους και επενδυτές από τον χώρο της τεχνολογίας σχετικά με τη δημιουργία ενός χάρτη βασικών αξιών.

Συγκεκριμένα είχε δηλώσει ότι «Οι εταιρείες τεχνολογίας αποτελούν μια ισχυρή δύναμη στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο. Εμείς, έχουμε την ευκαιρία και την ευθύνη να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη δύναμη για την προστασία των χρηστών μας, των εργαζόμενων μας και των αξιών μας».

Το μανιφέστο περιλαμβάνει τις εξής προτάσεις :

Θα παρέχουν μόνο τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών σε κυβερνήσεις υπό τη σωστή νομική διαδικασία.Όταν είναι νομικά εφικτό, θα γνωστοποιούν τα ζητούμενα στατιστικά στοιχεία και θα ενημερώνουν τους χρήστες.Θα διαθέτουν νομικούς πόρους, όταν είναι απαραίτητο, για την καταπολέμηση αντισυνταγματικών ή παράνομων εντολών.Δεν θα παρακάμπτουν τους συνήθεις μηχανισμούς κρυπτογράφησης.Θα παράσχουν νομική βοήθεια και θα πληρώνουν το κόστος για τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν προβλήματα σχετικά με την επίσημη παραμονή τους στις ΗΠΑ.Θα υποστηρίζουν τις προσπάθειες για τη διατήρηση της πολιτικής της DACA για τους ανήλικους που εισέρχονται στις ΗΠΑ και που έχουν δικαίωμα κάρτας παραμονής.

Στόχος του κειμένου αυτού είναι να διασφαλιστεί ότι όλες οι εταιρίες τεχνολογίας θα σέβονται τις ίδιες αξίες και θα τηρούν αυτούς τους κανόνες.

Ο Άλτμαν συνεργάζεται και με την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU), η οποία έχει συχνά επικρίνει τον Τραμπ έχει αμφισβητώντας τις πολιτικές του.

ΠΗΓΗ :

Keywords
Τυχαία Θέματα