Σπίρτζης: Διατεθειμένος να συνεχίσει το διάλογο με τον ΟΑΣΘ αν δεν προχωρήσει η επίσχεση

14:39 12/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πρόθεση του να έρθει σε διάλογο μόνο εάν ο ΟΑΣΘ και οι εργαζόμενοι δεν αναστατώσουν για ακόμα μία φορά τη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, σε δηλώσεις του, πριν από λίγο, στο περιθώριο της παρουσίασης βιβλίου του Γιάννη Μυλόπουλου στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Ο

κ. Σπίρτζης τόνισε πως είναι διατεθειμένος να συνεχίσει το διάλογο με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για το νέο σχέδιο νόμου, «μόνο εφόσον η πόλη συνεχίσει από εβδομάδα να έχει κανονικά αστική συγκοινωνία και δεν μπει πάλι σε διαδικασία ταλαιπωρίας».

«Η διοίκηση του ΟΑΣΘ θέλει εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου να καταθέσει τις δικές τις προτάσεις. Δεν έχουμε κανένα λόγο να μη καταθέσουμε ένα σχέδιο νόμου με τις μέγιστες δυνατές λύσεις», ανέφερε ο κ. Σπίρτζης.

Παράλληλα, ο υπουργός σημείωσε πως δεν έχει κατατεθεί το σχέδιο νόμου για τον ΟΑΣΘ στη Βουλή. Ωστόσο, έχει κατατεθεί στο γενικό λογιστήριο του κράτους για να είναι έτοιμο το υπουργείο.

«Οι επιδοτήσεις του ΟΑΣΘ από το υπουργείο Μεταφορών δεν αργούν ούτε μια ώρα, δεν υπάρχει λόγος να μην έχουν πληρωθεί ήδη οι εργαζόμενοι. Να σταματήσει ο ΟΑΣΘ να λεηλατεί την περιουσία του ελληνικού δημοσίου και να πληρώσει τους εργαζομένους του», υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης.

Keywords
Τυχαία Θέματα