Το… έξω του πάει καλύτερα. 1-1 με Καλλιθέα

21:40 19/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ισόπαλος με σκορ 1-1 αναδείχθηκε ο Πανσερραϊκός κόντρα στην Καλλιθέα για την 21η αγωνιστική της Football league.

Ο Πανσερραϊκός για δεύτερη φορά στο τελευταίο διάστημα δεν κατάφερε να δώσει μεγαλύτερη αξία στην εκτός έδρας νίκη που είχε πετύχει στα Χανιά. Με τα εκτός έδρας αποτελέσματα (νίκες σε Ελευσίνα και Χανιά) φέρνει τον κόσμο στο γήπεδο και με τα εντός (Τρίκαλα και Καλλιθέα) τον διώχνει από

αυτό. Το 1-1 κρίνεται δίκαιο και μάλλον οι «κόκκινοι» πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι αφού η Καλλιθέα στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσε αν ήταν λίγο πιο τυχερή, προσεχτική και ικανή να πάρει και τους βαθμούς της νίκης. Ο Πανσερραϊκός παρουσίασε δύο πρόσωπα, ένα σχετικά καλό στο πρώτο ημίχρονο κι ένα κακό στο δεύτερο.

Οι αρχηγοί των δύο ομάδων Βοσκόπουλος και Σταυριανός με τους διαιτητές

Κέρδος ο Στέλιος Πόζογλου

Στα θετικά του Πανσερραϊκού στο σημερινό παιχνίδι ήταν η εμφάνιση του Στέλιου Πόζογλου. Ο 21χρονος παίκτης που έκανε ντεμπούτο με τους Σερραίους (πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι) έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει στη συνέχεια, ξέρει να κρατά μπάλα και να δημιουργεί καταστάσεις στις αντίπαλες άμυνες. Μάλιστα ο Πόζογλου αγωνίστηκε σε παιχνίδι στην Ελλάδα μετά από ενάμιση χρόνο αφού τελευταία φορά που έπαιξε ήταν 7 Ιουνίου 2015 στο παιχνίδι Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ:1-0.

Στους +11 η διαφορά

Μετά τα αποτελέσματα της 21η αγωνιστικής η βαθμολογική διαφορά του Πανσερραϊκού από την επικίνδυνη ζώνη του βαθμολογικού πίνακα μειώθηκε στους 11 βαθμούς. Ομάδες που βρίσκονται κάτω από αυτόν πήραν βαθμούς όπως ο Αιγινιακός που κέρδισε τη Σπάρτη και τα Χανιά που κέρδισαν εκτός έδρας τον Αχαρναϊκο. Όσο για το πρόγραμμα της συνέχειας ο Πανσερραϊκός θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη εκτός έδρας τον Παναιγιάλειο και ακολουθούν τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια στις Σέρρες με Αγροτικό Αστέρα και Απόλλωνα Σμύρνης.

Μία φορά πανηγύρισαν τα «λιοντάρια»

Το φιλμ του αγώνα:

6ο Σε γύρισμα αμυντικού παίκτη της Καλλιθέας προς τον τερματοφύλακα του η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι της εστίας της φιλοξενούμενης ομάδας, παραλίγο… αυτοδοκάρι!

Το γκολ του Γιάννη Βοσκόπουλου

12ο ΓΚΟΛ!!! Εκτέλεση κόρνερ του Ρούτση από τα δεξιά, ο Γκούρτσας με προβολή έδωσε ύψος στη μπάλα και ο Γιάννης Βοσκόπουλος με κεφαλιά από την μικρή περιοχή άνοιξε το σκορ (1-0).

17ο Ο Κανούλας με κεφαλιά τροφοδότησε τον Γκούρτσα που με ωραία ενέργεια βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απομάκρυνε τη μπάλα.

32ο Σέντρα από τον Τζέσι Φουσού, κεφαλιά του Γαβριηλίδη, η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

48ο Εκτέλεση φάουλ από τον Μπέλη έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Ρίστιτς «απογειώθηκε» και έδιωξε σε κόρνερ τη μπάλα που είχε πορεία προς το παραθυράκι της εστίας του Σέρβου τερματοφύλακα.

Το 1-1 από τον Κώστα Κρεββατά

49ο Γκολ! Μετά τη εκτέλεση του κόρνερ από τα αριστερά από τον Μπέλη, ο Κώστας Κρεββατάς αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι κι ενώ ο Ρίστιτς δεν έκανε έξοδο, με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

77ο Αντεπίθεση για την Καλλιθέα, ο Σταματάκος έκανε το σουτ θέλοντας να προλάβει την έξοδο του Ρίστιτς, η μπάλα πέρασε άουτ.

79ο Μετά από πάσα του Πόζογλου, ο Τσούτσης έκανε την προσπάθεια και το πλασέ αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Σταυριανό.

83ο Μετά από σέντρα του Γουόρντεν, ο Σμυρλής αφύλακτος μέσα στην περιοχή του Πανσερραϊκού αιφνιδιάστηκε, η μπάλα χτύπησε πάνω του είχε πορεία προς την εστία του Ρίστιτς αλλά πέρασε άουτ.

Πανσερραϊκός (Π. Διλμπέρης): Ρίστιτς, Στέβιτς, Βοσκόπουλος, Καψάλης, Ιωαννίδης, Φούσου(74ο Τσούτσης), Γαβριηλίδης, Τσιμίκας, Ρούτσης, Κανούλας(60ο Πόζογλου), Γκούρτσας

Καλλιθέα Ν. Κουρμπανάς): Σταυριανός, Ντιακιτέ, Συριόπουλος, Τσώνης, Γκίνη, Πινιώτης(53ο Κατσικογιάννης), Σταμόπουλος, Ταλέντο(72ο Σταματάκος), Μπέλης, Κρεββατάς(73ο Γουόρντεν), Σμυρλής.

Παναγιώτης Διλμπέρης: «Παιχνίδι που δεν κερδίζεις, καλό είναι να μην το χάνεις»

Ο Παναγιώτης Διλμπέρης αφού ανταπέδωσε τις φιλοφρονήσεις στον Νίκο Κουρμπανά (γνωρίστηκαν στη σχολή προπονητών) είπε για το παιχνίδι:

«Σήμερα παίζαμε ένα παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα η οποία κατά τη γνώμη μου έχει πολύ πλασματική θέση και πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι βαθμολογικά κοντά σε εμάς και για αυτό καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας επέστησα την προσοχή στα παιδιά λέγοντας τους ότι είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και πραγματικά τα παιδιά πήγαν πάρα πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο έως το 35ο που υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες, προϋποθέσεις και νομίζω ότι ο τερματοφύλακας μας δεν είχε πιάσει καθόλου την μπάλα. Από εκεί και μετά ήρθε ένα δεκάλεπτο στο οποίο χάσαμε τη συγκέντρωση μας, αφήσαμε χώρους και δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις. Μπαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο μίλησα με τα παιδιά και τους είπα ότι από εδώ και πέρα το παιχνίδι το φέραμε εκεί που θέλαμε, ο χρόνος θα είναι υπέρ μας αλλά είναι πολύ κακή η λειτουργία τριών ποδοσφαιριστών στο στατικό (κόρνερ) και δεχόμαστε ένα γκολ το οποίο αμέσως αλλάζει το ρου του παιχνιδιού αφού θα έπρεπε πάλι να μπούμε σε μια διαδικασία να δημιουργήσουμε και βέβαια πάρα πολύ σωστά ο Νίκος (ο Κουρμπανάς) αυτό είναι που πρόσθεσε σε αυτήν την ομάδα με πάρα πολύ καλή αμυντική λειτουργία δεν μας άφησε χώρους, δημιουργήσαμε μόνο προϋποθέσεις και βέβαια έχω παράπονα από τους ποδοσφαιριστές μου σε εκείνο το σημείο καθώς δεν είχαν καθαρό μυαλό να κάνουν μια τελικά πάσα, ένα πλασέ, μια σέντρα θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες ενώ στον αντίποδα έχουμε αφήσει το χώρο του άξονα και δεχόμαστε κόντρα επιθέσεις και ίσως και από τύχη δεν δεχθήκαμε το γκολ που θα μας έφερνε πίσω στο σκορ. Έκαναν όμως τα παιδιά προσπάθεια, δεν μπορεί να πει κάποιος ότι δεν προσπάθησαν, μπήκαν σε ένα παιχνίδι 90 λεπτά, έτρεξαν πάρα πολύ, φάνηκε και αυτό γιατί προς το τέλος και λόγω της ζέστης και λόγω του γηπέδου και λόγω της πίεσης αρχίσαμε να χάνουμε δυνάμεις. Μπορώ να πω ότι θα ήθελα τη νίκη αλλά παιχνίδι το οποίο δεν το κερδίζεις καλό είναι να μην το χάνεις».

Νίκος Κουρμπανάς: «Μπορούσαμε και τη νίκη»

Ο προπονητής της Καλλιθέας Νίκος Κουρμπανάς είπε: «Κάναμε μία καλή εμφάνιση κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η βαθμολογική μας θέση μας κάνει να πρέπει να κοιτάξουμε αμέσως το επόμενο ματς που είναι τελικός. Δεν είχαμε καλό ξεκίνημα και μόνο προς το τέλος βελτιωθήκαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο κλείσαμε χώρους απέναντι στην ποιοτική ομάδα του Πανσερραϊκού και θα μπορούσαμε να φύγουμε ακόμη και με τη νίκη».

Δημήτρης Γκούρτσας: «Το γκολ άλλαξε τις ισορροπίες»

Ο Δημήτρης Γκούρτσας είπε: «Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο θέλαμε να κερδίσουμε. Το δείξαμε από την πρώτη στιγμή. Μπήκαμε πιο δυνατά από τον αντίπαλο, καταφέραμε να προηγηθούμε και νομίζω ότι κομβικής σημασίας είναι οι δύο φάσεις μετά το 1-0, που χάνουμε για να γίνει 2-0 το σκορ και να είμαστε λίγο πιο άνετοι. Νομίζω ότι στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, δεχθήκαμε ένα γκολ πολύ γρήγορα όπου άλλαξε τις ισορροπίες του παιχνιδιού και στα τελευταία είκοσι λεπτά ήταν πολύ επικίνδυνη η ομάδα της Καλλιθέας με τις αντεπιθέσεις και είχε τις κλασικές ευκαιρίες για να πάρει το παιχνίδι. Νομίζω ότι κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια σαν ομάδα σε όλα τα παιχνίδια κι έχουμε καταφέρει να πάρουμε κάποια πολύ δύσκολα παιχνίδια. Ότι κάναμε τις προηγούμενες εβδομάδες θα κάνουμε και τώρα, θα δουλέψουμε, ότι δεν κάναμε σήμερα σωστά να τα βελτιώσουμε και αρχής γενομένης από την Τετάρτη να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα».

Φωτογραφίες : eurokinissi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα