Το ΕΠΑΛ Τυρνάβου στην Κιβωτό του Κόσμου

20:40 27/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα τμήματα της νοσηλευτικής του ΕΠΑΛ Τυρνάβου επισκέφτηκαν την δομή της Κιβωτού του Κόσμου στο Διμήνι του Βόλου. Το Πρότυπο Κέντρο Προστασίας αποτελεί μια ιδιαίτερα ξεχωριστή και πρωτοποριακή δομή φιλοξενίας παιδιών για τα ελληνικά δεδομένα. Απευθύνεται σε παιδιά που έχουν βρεθεί σε κίνδυνο, έχουν βιώσει έντονα τραυματικά γεγονότα στη ζωή τους και βρίσκονται εκεί, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Με πρωτοβουλία των μαθητών συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και είδη υγιεινής με σκοπό να βάλουν και αυτοί ένα μικρό λιθαράκι στο μεγάλο έργο που επιτελεί ο πατέρας

Αντώνιος. Έχουμε πει πολλές φορές και το έχουμε κάνει πράξη, ότι το Σχολείο είναι πολλά περισσότερα από την τάξη, το θρανίο, την εγκυκλοπαιδική γνώση. Σχολείο είναι η Παιδεία, η πολύπλευρη μόρφωση, η αλληλεγγύη, η συνεργασία, ο σεβασμός και η αγάπη. Είναι η παραδοχή ότι η ευτυχία δεν είναι ένα πιάτο που τρώει κάποιος μόνος του, αλλά ένα πανηγύρι που συμμετέχουν όλοι. Για το λόγο αυτό η γνώση πρέπει να συμβαδίζει με την κοινωνική, συναισθηματική και ψυχική συνειδητοποίηση του μαθητή.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα