Τελευταίο “σεργιάνι” για τη δικιά μας Κλειώ

18:12 27/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Το τελευταίο αντίο την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου στις 4.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεοδοσίου, στη γειτονιά της στα Σπηλάδια στον Κάμπο της Χίου, για τη δικιά μας, τη συνάδελφο στην ΕΡΤ Αιγαίου Κλειώ Μαστοράκη.
Η Κλειώ εξέπνευσε σήμερα Τετάρτη στις 3 τα ξημερώματα στη Χειρουργική Κλινική του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Χίου, όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο μήνα και μετά από χειρουργική επέμβαση σε Νοσοκομείο των Αθηνών, δίνοντας έναν

σκληρό και άνισο αγώνα με τον καρκίνο μόλις στα 57 της χρόνια.
Η Κλειώ Μαστοράκη εμφανίστηκε στη δημοσιογραφία στα τέλη της δεκαετίας του ’80 μέσα από το χιώτικο ραδιόφωνο και ιδιαίτερα το Ρ/Σ της «Δημοκρατικής», όπου παρέμεινε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000, δημοσιογραφώντας ταυτόχρονα και στο ημερήσιο έντυπο της «Δημοκρατικής».
Από το 2000 ίδρυσε τη δική της εβδομαδιαία εφημερίδα, την… κόρη της «Χιαχτίδα», με έμφαση στον τομέα του πολιτισμού, η οποία έκλεισε (θύμα της κρίσης) το 2011.
Από το 1994 υπηρέτησε το ραδιόφωνο της ΕΡΑ Αιγαίου, τα πρώτα χρόνια ως ανταποκρίτρια Χίου και τα τελευταία, μέχρι το περασμένο φθινόπωρο που τη χτύπησε η ασθένεια, ως μόνιμο προσωπικό και με μια καθημερινή εκπομπή , το “Σεργιάνι στον πολιτισμό” για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Το 2002 εκλέχτηκε Δημοτική Σύμβουλος Χίου με το Δήμαρχο Μάρκο Μεννή, δείχνοντας και από αυτό το μετερίζι την αγάπη της για την κοινωνία και το συνάνθρωπο και τη λατρεία της για τον Κάμπο και τα περιβόλια του, του οποίου υπήρξε γέννημα-θρέμμα.
Εκφράζοντας στην οικογένειά της, τα θερμά συλλυπητήρια όλων των συναδέλφων αλλά και των δεκάδων ακροατών που από το πρωί επικοινωνούν μαζί μας στο άκουσμα της θλιβερής είδησης, μεταφέρουμε συλλυπητήρια μηνύματα που έχουμε λάβει ή που μας έχουν κοινοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Ανδρέας Μιχαηλίδης, βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ
Εκφράζω τη βαθειά θλίψη μου για την απώλεια της Κλειώς. Διακρινόταν για το ήθος, την αξιοπρέπειά της και την επαγγελματικότητά της ως δημοσιογράφος.
Κλειώ θα μας λείψεις!

Μανώλης Βουρνούς, Δήμαρχος Χίου
Η Κλειώ Μαστοράκη ξεχώρισε ως δημοσιογράφος με τον επαγγελματισμό της και την αξιοπρέπειά της. Στο δύσκολο χώρο της δημοσιογραφίας, κατάφερε και άφησε το στίγμα της, με σημαντικό έργο τόσο στο νησί μας όσο και στη Λέσβο. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.

Σταμάτης Κάρμαντζης, Αντιπεριφερειάρχης Χίου
Με αληθινή οδύνη και βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα την αδόκητη απώλεια της αγαπητής Χιώτισσας δημοσιογράφου Κλειώς Μαστοράκη.
Θα θυμόμαστε την Κλειώ για την εργατικότητα, τη συνέπεια και πάνω απ όλα για την ευαισθησία και την ευγένεια του χαρακτήρα της. Εργάστηκε αδιάλειπτα για τη σωστή ενημέρωση των συμπολιτών μας.
Στους οικείους της εκφράζω από καρδιάς τα ειλικρινή και βαθιά μου συλλυπητήρια.

Κώστας Τριαντάφυλλος, υποψήφιος Δήμαρχος Χίου
Αντίο σε μια εμβληματική Καμπούσαινα
Πολλούς ανθρώπους τους χάνουμε απ’ το καθημερινό οπτικό πεδίο μας κατά διαστήματα. Το δύσκολο δρόμο της επιβίωσης, μακριά από τη Χίο, επέλεξε κάποτε και η Κλειώ Μαστοράκη έχοντας υπηρετήσει με το δικό της κώδικα αξιών τη δημοσιογραφία μιας εποχής.
Η διαφορά ήταν ότι η Κλειώ δεν εγκατέλειψε ποτέ τη Χίο. Την κουβαλούσε μαζί της στη Μυτιλήνη. Δεν μπόρεσε ποτέ να αποβάλει απ’ τα ρουθούνια της τις μυρωδιές των Καμπούσικων περιβολιών. Αυτές καθόριζαν την παρουσία της, τη σκέψη της, την ορμή της.
Την Κλειώ με το φωτεινό χαμόγελο, την Κλειώ με τον πληθωρικό Καμπούσικο χαρακτήρα, την Κλειώ της προοδευτικής σημαίας αποχαιρετούμε σήμερα με βαθιά οδύνη για την πρόωρη απώλεια. Στους οικείους της κουράγιο και την ευχή να πάρουν τα χαρίσματα της.

The post Τελευταίο “σεργιάνι” για τη δικιά μας Κλειώ appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα