Το δολάριο βρίσκεται σε υψηλό 9 μηνών λόγω Τραμπ

12:39 14/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών βρέθηκε το δολάριο έναντι του καλαθιού των άλλων έξι κύριων νομισμάτων καθώς επενδυτές και κερδοσκόποι ποντάρουν ότι η οικονομική πολιτική του νέου Αμερικανού προέδρου Τραμπ θα οδηγήσει σε ενίσχυση του ρυθμού ανάπτυξης και του πληθωρισμού και σε αύξηση των επιτοκίων σύμφωνα με αναλυτές.

Ο δείκτης του αμερικανικού δολαρίου ενισχύετο 0,80% στα 99,78 στις 12:18 μ.μ. που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2016.

Ο ίδιος δείκτης ενισχύθηκε κατά 2,02% τη περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία

κέρδη από τον Νοέμβριο του 2015.

Η επενδυτική κοινότητα ανέφερε ότι η μείωση των φόρων, η αύξηση των επενδύσεων για υποδομές και η μείωση των ρυθμίσεων στο χρηματοοικονομικό τομέα θα οδηγήσουν την Fed στην απόφαση να αυξήσει τα επιτόκια παρέμβασης.

Η αύξηση των επιτοκίων καθιστά το δολάριο πιο ελκυστική επενδυτική επιλογή, ενισχύοντας την ζήτηση για το αμερικανικό νόμισμα με αποτέλεσμα να ανατιμάται έναντι άλλων κύριων νομισμάτων.

Το δολάριο ενίσχυε επίσης η άνοδος της απόδοσης του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου στο 2,23% που αντιπροσωπεύει το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα