Λέσβος: Κοσμοπλημμύρα στη Γιορτή Κάστανου στην Αγιάσο

12:14 14/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Βοηθούντος και του εξαιρετικού για την εποχή καιρού, κοσμοπλημμύρα κατέκλυσε το χωριό της Μεγαλόχαρης από το πρωί μέχρι τη δύση του ήλιου, τιμώντας την 13η Γιορτή Κάστανου, που για άλλη μια φορά αποτέλεσε πόλο έλξης του λεσβιακού και όχι μόνο κοινού (πλήθος οι Τούρκοι επισκέπτες). Η κίνηση συναγωνίζεται τη λαοθάλασσα της παραμονής του μεγάλου εμποροθρησκευτικού πανηγυριού της Παναγίας και δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους του νησιού να ανηφορίσουν στο γραφικό κεφαλοχώρι του λεσβιακού

Ολύμπου, για να ψωνίσουν τα ονομαστά τοπικά προϊόντα, να παρακολουθήσουν τις πλούσιες εκδηλώσεις, να χαρούν το αξεπέραστο κάλλος της φθινοπωρινής φύσης.

Τη Γιορτή συνδιοργάνωσαν η Δημοτική Κοινότητα Αγιάσου και άλλοι συνεργαζόμενοι φορείς (Αναγνωστήριο «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ» Αγιάσου, Σύλλογος Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών Αγιάσου «Ο ΕΡΜΗΣ», Αγροτικός Σύλλογος Αγιάσου, Πολιτιστικός Καρναβαλικός Σύλλογος Αγιάσου «Ο ΣΑΤΥΡΟΣ», Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ) Μυτιλήνης). Οι διοργανωτές απευθύνουν θερμές ευχαριστίες σε όλους του χορηγούς καθώς επίσης τον οδηγό των περιπατητών στον καστανιώνα Βασίλη Ε. Στόικο και το λεσβιακό κοινό που και φέτος συνέρρευσε μαζικά στην Αγιάσο, «δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη και τη στήριξή του στη Γιορτή η οποία καταξιώθηκε ως ο σημαντικότερος φθινοπωρινός θεσμός στο νησί μας. Και του χρόνου!»

Keywords
Τυχαία Θέματα