Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Select Respect συνεχίζεται στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης

13:10 18/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Select Respect με το σλόγκαν Select moviesRespect ideas συνεχίζεται μέχρι τις 19 Οκτωβρίου στην Αποθήκη 1 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται με πολύ ενδιαφέρουσες προβολές και εκδηλώσεις. Οι προβολές απόψε αφορούν θέματα ταυτότητας νέων, με συζήτηση που αφορά το σχολικό

εκφοβισμό. Θα προβληθούν οι πολυβραβευμένες ταινίες «Μετά τη Λουτσία» και στις 22.30 η ιρανική ταινία «Sonita».

Οι προβολές της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου είναι αφιερωμένες στα δικαιώματα των γυναικών με τις ταινίες «Mustang» και «Femen».

Eπίσης, αύριο στις 12.30 στον υπαίθριο χώρο της Προβλήτας Α’ του λιμανιού θα γίνει τελετή τοποθέτησης Λίθων Μνήμης για θύματα του Ολοκαυτώματος.

Το Φεστιβάλ Ταινιών με το μήνυμα “Select movies, respect ideas” έχει στόχο την ανάδειξη μέσα από την κινηματογραφική ματιά της διαφορετικότητας και των ζητημάτων που εγείρει σε σχέση με τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων και την κοινωνική συνοχή, καθώς και την ευαισθητοποίηση του κοινού. Το πολυθεματικό του πρόγραμμα περιλαμβάνει 19 ταινίες από όλο τον κόσμο για την προσφυγική κρίση, την ένταξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και μειονοτήτων, τα δικαιώματα των γυναικών, τις έμφυλες διακρίσεις και τον αντισημιτισμό, τον σχολικό εκφοβισμό. Οι συζητήσεις που θα πλαισιώσουν τις ταινίες θα δώσουν βήμα διαλόγου σε εκπροσώπους φορέων, οργανώσεων και της κοινωνίας των πολιτών καθώς και σε ανθρώπους του κινηματογράφου αλλά και στο ίδιο το κοινό.

Πληροφορίες στο www.selectrespect.org και σε προηγούμενο άρθρο στα NEW Media της ΕΡΤ εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα