«Το Διαζύγιο: Η Δίκη της Βίβιαν Αμσαλέμ» στην ΕΡΤ2

10:03 6/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το δικαστικό δράμα «Το Διαζύγιο: Η Δίκη της Βίβιαν Αμσαλέμ» (Gett, The Trial of Viviane Amsalem), συμπαραγωγής Ισραήλ-Γερμανίας-Γαλλίας 2014, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 και ώρα 21:50, στο πλαίσιο της ζώνης «Το σινεμά στο σπίτι σας».


Υπόθεση: Δικαστικό δράμα και, ταυτόχρονα, μια κωμικοτραγική ματιά στη θέση της γυναίκας στο σημερινό

Ισραήλ.

Στο Ισραήλ, δεν αναγνωρίζεται ο πολιτικός γάμος, πόσο μάλλον το διαζύγιο. Μόνο οι ραβίνοι νομιμοποιούν έναν γάμο και, αν χρειαστεί, τη διάλυσή του. Όμως, σ’ αυτή την περίπτωση απαιτείται η συναίνεση του συζύγου, ο οποίος έχει μεγαλύτερη εξουσία ακόμα και από τους δικαστές. Η Βίβιαν Αμσαλέμ κάνει αιτήσεις διαζυγίου για τρία ολόκληρα χρόνια, όμως ο σύζυγός της Elisha δεν συμφωνεί και το δικαστήριο των ραβίνων αδυνατεί να βρει λύση. Η Βίβιαν όμως επιμένει, επιστρέφοντας κάθε φορά με μια καινούργια αίτηση.

Γυρισμένο εξ ολοκλήρου στη δικαστική αίθουσα καταγγελτικό δράμα, το οποίο διαθέτει χιούμορ, συναίσθημα, κριτική διάθεση και αφηγηματική σπιρτάδα.

Η ταινία συμμετείχε στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών και ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα ξενόγλωσσης ταινίας το 2015.

Σκηνοθεσία: Ρονίτ Ελκαμπέτζ, Σλομί Ελκαμπέτζ.

Παίζουν: Ρονίτ Ελκαμπέτζ, Σιμόν Αμπκαριάν, Γκαμπί Αμρανί.

Διάρκεια: 115΄

Keywords
Τυχαία Θέματα