Κομοτηνή: Η «Υγρή πόλη» στα ράφια των βιβλιοπωλείων

08:33 6/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Με κυριεύει ο ίδιος ενθουσιασμός, όπως του πρώτου μου βιβλίου. «Υγρή πόλη». Μια πόλη που με πλάθει και με μεταλλάσσει. Ανυπομονώ να το πιάσω στα χέρια μου, τώρα, που δεν μου ανήκει, να το απολαύσω από μια άλλη οπτική» δηλώνει η Φωτεινή Ναούμ, προσκεκλημένη στο studio της ΕΡΤ Κομοτηνής μιλώντας για το νέο της βιβλίο. Ευγενική, συνεσταλμένη και πάντοτε με αγάπη για την Κομοτηνή και τους

ανθρώπους της μοιράζεται μαζί μας τη γλυκιά αίσθηση που νιώθει πιάνοντας στα χέρια της την καινούργια έκδοση. Ποια είναι, όμως, η «Υγρή πόλη;»

«Η «Υγρή πόλη», είναι η πόλη που κουβαλώ μέσα μου. Η πόλη που ζω, αποτέλεσε τον καμβά όπου σχεδίασα πάνω τον κόσμο του βιβλίου μου. Είναι μια πόλη πραγματική και συγχρόνως μαγική. Άνθρωποι καθημερινοί κι άλλοι αλλιώτικοι, παράτολμοι, διαφορετικοί» δηλώνει και μιλά για την αγορά της Κομοτηνής, των μόχθο των ανθρώπων, τις προσωπικές τους στιγμές, τις αγωνίες τους, τα πάθη τους. «Θέλησα μέσα απ αυτό το βιβλίο να τα βάλω με το χώρο, το χρόνο, το θάνατο που μας κλέβει ανθρώπους, αγάπες, ελπίδες. Έστησα το δικό μου κόσμο, χωρίς να αποκλείω τις τραγικές στιγμές του ανθρώπου. Δεν έπλασα πιο εύκολη τη ζωή τους, απλά τους έδωσα μια τελευταία ευκαιρία να κλείσουν τις υποθέσεις τους, εκεί που στην πραγματική ζωή, δεν θα υπήρχε καμία» σημειώνει για τους ήρωες και τις ιστορίες της.

Όσον αφορά στα συναισθήματα που την συντροφεύουν τώρα, που η ιστορία «έφυγε» από τα χέρια της και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Διόπτρα» η Φωτεινή Ναούμ είναι αποκαλυπτική «Έχουν περάσει μήνες από τότε που ολοκλήρωσα την ιστορία κι όμως την κουβαλώ ακόμη. Είναι ένα βιβλίο που πάντα θα υπάρχει μέσα μου, ξεχωριστά αγαπητό, θα περπατώ στους δρόμους που ζήσανε οι ήρωες, δεν θα πάψω να τους θυμάμαι κι ίσως κάποιες φορές να αναρωτιέμαι αν έκανα για εκείνους το πιο καλό». Η «Υγρή πόλη» θα παρουσιαστεί στις 11 Μαρτίου στο κοινό της Κομοτηνής.
Φώτο: Η Φωτεινή Ναούμ στο στούντιο της ΕΡΤ Κομοτηνής Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα